Een kleine groep zorgverzekeraars heeft een beleid gecreëerd dat sterk afwijkt van de trend; ze gaan bij aanvullende / alternatieve en additieve therapieën alleen tot vergoeding over indien deze op academisch (universiteit) geschoold is of aan een door de overheid gesubsidieerde hbo-opleiding op bachelor niveau.

Het gaat om de UVIT. Dat is een moedermaatschappij met de volgende dochters:
VGZ, IZA, TRIAS en Univé.

We raden je aan om zelf te switchen naar een andere maatschappij, en je kennissen, vrienden, familie en cliënten er op te wijzen dat de mate van vergoeding sterk afhangt van henzelf… namelijk door de keuze van zorgverzekeraar. Als je je verzekert bij een van deze vier dochtermaatschappijen, geef je als verzekerde eigenlijk aan dat je beleid ondersteunt. (niet vergeten dat als je alleen kijkt naar het te betalen maandbedrag goedkoop soms duurkoop is)

Daarnaast:
Wat sommigen niet weten of vergeten zijn, is dat je de aanvullende verzekering niet hoeft af te sluiten bij dezelfde maatschappij als de basis zorgverzekering! Dus om de dekking te verbeteren hoef je soms niet eens van basisverzekering te veranderen, alleen je aanvullende polissen. De verzekeraar heeft daar zelden een probleem mee; ze verdienen het meest op de aanvullende polissen.

Zie de bijlage (pdf) voor vergoedende maatschappijen en vergeet niet dat de Uvit verzekeraars er nog bij kunnen staan!

vergoedingenlijst20101.pdf

Categorieën

Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het...

Nieuwsbrief Coronavirus – maart 2020

Nieuwsbrief maart 2020  Dit keer actueel nieuws over het coronavirus (covid-19).  Het is een onderwerp dat speelt op dit moment. Zelfs mensen die het nieuws niet echt volgen zijn er van op de hoogte. Wat kan je zelf doen, wat niet en in hoeverre zijn er...