ADVIES: VERANDER VAN ZORGVERZEKERAAR

Een kleine groep zorgverzekeraars heeft een beleid gecreëerd dat sterk afwijkt van de trend; ze gaan bij aanvullende / alternatieve en additieve therapieën alleen tot vergoeding over indien deze op academisch (universiteit) geschoold is of aan een door de overheid gesubsidieerde hbo-opleiding op bachelor niveau.

Het gaat om de UVIT. Dat is een moedermaatschappij met de volgende dochters:
VGZ, IZA, TRIAS en Univé.

We raden je aan om zelf te switchen naar een andere maatschappij, en je kennissen, vrienden, familie en cliënten er op te wijzen dat de mate van vergoeding sterk afhangt van henzelf… namelijk door de keuze van zorgverzekeraar. Als je je verzekert bij een van deze vier dochtermaatschappijen, geef je als verzekerde eigenlijk aan dat je beleid ondersteunt. (niet vergeten dat als je alleen kijkt naar het te betalen maandbedrag goedkoop soms duurkoop is)

Daarnaast:
Wat sommigen niet weten of vergeten zijn, is dat je de aanvullende verzekering niet hoeft af te sluiten bij dezelfde maatschappij als de basis zorgverzekering! Dus om de dekking te verbeteren hoef je soms niet eens van basisverzekering te veranderen, alleen je aanvullende polissen. De verzekeraar heeft daar zelden een probleem mee; ze verdienen het meest op de aanvullende polissen.

Zie de bijlage (pdf) voor vergoedende maatschappijen en vergeet niet dat de Uvit verzekeraars er nog bij kunnen staan!

vergoedingenlijst20101.pdf