Een Zweedse studie toonde de werkzaamheid aan van het omega-3-vetzuur EPA bij bepaalde kinderen met ADHD. Vooral kinderen met weerspannig gedrag hadden er het meeste baat bij.
Kinderen met weerbarstig gedrag bleken te veel omega-6-vetzuren in het serum te hebben, wat de werking van omega-3-vetzuren naar de achtergrond verdringt. Dankzij suppletie van EPA gedurende 15 weken daalden de omega-6-waarden van het serum, terwijl de aandacht van deze kinderen verbeterde.

Omega-3-vetzuren zijn cruciaal voor de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen. Onder andere bij ADHD, dyslexie en autisme zien artsen dat de vetzuurbalans in de hersenen verstoord is ten nadele van de omega-3-vetzuren. Voorgaande studies over ADHD hadden de tekortkoming dat het ziektebeeld niet voldoende scherp gedefinieerd was en dat de omega-3-status van het kind slecht bepaald was.
Omega-3-vetzuren zijn dus een belangrijke optie, omdat andere medicaties tegen ADHD ernstige bijwerkingen hebben, waaronder groeistoornissen! Deze studie gebruikte een supplement (PlusEPA®) van een Belgisch bedrijf met als dosis 500 mg EPA.

Categorieën

Nieuwsbrief Coronavirus – maart 2020

Nieuwsbrief maart 2020  Dit keer actueel nieuws over het coronavirus (covid-19).  Het is een onderwerp dat speelt op dit moment. Zelfs mensen die het nieuws niet echt volgen zijn er van op de hoogte. Wat kan je zelf doen, wat niet en in hoeverre zijn er...