NEWCASTLE – Uit een nieuw Brits onderzoek blijkt dat groene thee goed voor mensen is. Groene thee zou zelfs een ziekte als Alzheimer kunnen voorkomen.
© Gezondheidsnet
Dat concludeert een onderzoeksteam van Newcastle University.
De onderzoekers testten of de beschermende eigenschappen van groene thee nog even sterk aanwezig waren na vertering. Volgens hoofdonderzoeker Ed Okello bleek dit inderdaad zo te zijn.Het was zelfs zo dat na vertering de eigenschappen van de thee nog sterker doorwerkten en het menselijk metabolisme nog beter beschermd werd tegen de ziekte van Alzheimer en kanker.

Miniscuul onderdeel
Okello is enthousiast over de positieve resultaten, maar in de strijd tegen het voorkomen van kanker en dementie is groene thee slechts een minuscuul onderdeel. Beweging, een gezonde leefstijl en evenwichtige voeding zijn minstens even belangrijk.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Phytomedicine.

Categorieën

Nieuwsbrief Coronavirus – maart 2020

Nieuwsbrief maart 2020  Dit keer actueel nieuws over het coronavirus (covid-19).  Het is een onderwerp dat speelt op dit moment. Zelfs mensen die het nieuws niet echt volgen zijn er van op de hoogte. Wat kan je zelf doen, wat niet en in hoeverre zijn er...