Groenten en fruit verandert huidskleur

Laatste update: 7 maart 2012 23:08info

AMSTERDAM – Het eten van groenten en fruit zorgt voor meer rood- en geeltinten in de huid die samen zorgen voor een gezonde kleur.

Foto: Gezondheidsnet
Onderzoekers van de University of St. Andrews in Schotland, onderzochten of de hoeveelheid gegeten groenten en fruit effect heeft op de huidskleur en publiceerden hun bevindingen deze week in het online tijdschrift PLoS ONE.
De onderzoekers volgden vijfendertig personen zes weken lang. Ze hielden bij hoeveel groente en fruit elke persoon in die periode at en ontdekten dat de de huid roder en geler werd door meer groente en fruit te eten.

Aantrekkelijkheid

Ze ontdekten ook dat de verandering in huidskleur die geassocieerd wordt met het eten van groente en fruit in verband staat met aantrekkelijkheid. Dat laatste suggereert dat de huidskleurveranderingen verbeterde gezondheid laten zien.
In eerste instantie waren er 63 deelnemers, echter een groot deel kon al snel stoppen omdat bleek dat er gebruik gemaakt was van zelfbruinproducten en/of recentelijk zonnebaden. De overgebleven deelnemers aan de studie waren voornamelijk blank op twee uitzonderingen na met een aziatisch huidtype.

Categorieën

Maatregelen RIVM per 2 februari 2021

We hebben allemaal, gaan we vanuit, meegekregen wat de nieuwe maatregelen zijn die in ieder geval tot begin maart gaan duren. Heel in het kort komen die er op neer dat er ongeveer niets mag, behalve dat een deel van de kinderen naar school mag. Het laatste nieuw De...

Covid update 12 januari 2021

Maatregelen van de overheid per 12 januari 2021 Het kabinet heeft besloten om alsnog de contact-beperking te verlengen tot 09-02-2021.Alle bedrijven en instanties die niet strict noodzakelijk zijn qua dagelijkse behoeften moeten tijdelijk hun diensten opschorten. Het...

Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het...