Erkenning op HBO-Paramedisch niveau
Wij bieden je de mogelijkheid om je verder te scholen op professioneel niveau;
als Paramedisch Natuurgeneeskundige op HBO niveau.

Er zijn vanaf nu 2 mogelijkheden:
Paramedisch Natuurgeneeskundige – beta module
– bestaat uit twee onderdelen, namelijk HBO medische basiskennis en de HBO niveau voedingsmodule.
– deze is ideaal voor iemand die al elders een professionele beroepsopleiding heeft behaald die voldoet aan de eisen van een beroepsorganisatie als de BATC maar nog niet het ‘erkende’ medische / voedingsdeel heeft behaald. (de beta-kennis is zeg maar de achtergrond kennis die een professioneel natuurgeneeskundige nodig heeft) Certificering als: Paramedisch Natuurgeneeskundige – beta module, dat tesamen met je andere certificering voldoende is voor de grootste beroepsorganisatie, de BATC.

Paramedisch Natuurgeneeskundige – complete traject
– bestaat uit de beta-module (als hierboven omschreven) in combinatie met een beroepsopleiding van Nederlof Centrum. Deze wordt meestal gevolgd door studenten die eerder een van onze beroepsopleidingen (incl. eventuele aanvullende praktijkvaardigheden) hebben gevolgd, en deze als HBO paramedisch natuurgeneeskundige willen afronden. Certificering als: Paramedisch Natuurgeneeskundige dat recht geeft op registratie bij de beroepsorganisatie BATC.

Voordelen:
De drijfveer van de therapeut/natuurgeneeskundige is over het algemeen professionaliteit en aansluiting bij een overkoepelend orgaan voor natuurgeneeskundigen. Bijkomend voordeel is dat nagenoeg alle aanvullende polissen overgaan tot vergoeding van consulten.

Wanneer aansluiten:
Op het moment dat je je aansluit bij de BATC heb je nog ongeveer 3 maanden de tijd om je medische basiskennis af te ronden. Dus zodra dat moment bekend is kun je je drie maanden ervoor aanmelden.

Als Paramedisch Natuurgeneeskundige vallen je behandelingen onder bijna alle zorgverzekeraars, niet alleen de afgestudeerde specialisatie, zoals aurahealing of reiki, maar ook aanverwante specialisaties die je al afgerond hebt of gaat volgen. Dus of je daarnaast nu massage of bachbloesems toepast, dat valt vanaf dat moment allemaal onder de noemer van een Natuurgeneeskundig consult.

Voor meer informatie:
er is een aparte website: www.paramedisch-natuurgeneeskundige.nl
(Daar kan je je ook aanmelden!)

Categorieën

Maatregelen RIVM per 2 februari 2021

We hebben allemaal, gaan we vanuit, meegekregen wat de nieuwe maatregelen zijn die in ieder geval tot begin maart gaan duren. Heel in het kort komen die er op neer dat er ongeveer niets mag, behalve dat een deel van de kinderen naar school mag. Het laatste nieuw De...

Covid update 12 januari 2021

Maatregelen van de overheid per 12 januari 2021 Het kabinet heeft besloten om alsnog de contact-beperking te verlengen tot 09-02-2021.Alle bedrijven en instanties die niet strict noodzakelijk zijn qua dagelijkse behoeften moeten tijdelijk hun diensten opschorten. Het...

Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het...