AMSTERDAM – Goed nieuws voor gestresste workaholics. Oostenrijkse onderzoekers concluderen dat het drinken van koffie goed is tegen kanker en hartziekten.
Uit een onderzoek van het Griffith Health Institute en de Universiteit van Wenen in Oostenrijk blijkt dat koffie stimulerend werkt bij de aanmaak van antioxidanten door de aanmaak van het Nrf2 gen. Antoxidanten beschermen de cellen in ons lichaam tegen chemicaliën en gifstoffen die kanker en ander ziekten veroorzaken.
”In de volgende fase van het onderzoek wordt onderzocht waarom het gen zo reageert op koffie en waarom sommige mensen een grotere opkikker van koffie krijgen dan anderen”, aldus professor Griffith. De onderzoekers hopen vervolgens te begrijpen welke bestandsdelen de aanmaak van antioxidanten bevorderen.

Categorieën

Nieuwsbrief Coronavirus – maart 2020

Nieuwsbrief maart 2020  Dit keer actueel nieuws over het coronavirus (covid-19).  Het is een onderwerp dat speelt op dit moment. Zelfs mensen die het nieuws niet echt volgen zijn er van op de hoogte. Wat kan je zelf doen, wat niet en in hoeverre zijn er...