NORTH CAROLINA
Lightdranken zijn misschien wel goed voor je lijn, echter ze zijn minder goed voor je geestelijke gezondheid.
Van koffie zou je juist minder depressief worden.

Koffie en frisdrank
Dat blijkt uit een groot Amerikaans onderzoek onder bijna 250.000 mensen. De onderzoekers brachten van 1995 tot 1996 van deze mensen de consumptie van frisdranken, koffie en thee in kaart. 10 jaar later werd aan de deelnemers van de studie gevraagd of zij sinds 2000 last hebben gehad van een depressie.
Er waren 11,311 mensen uit de studiegroep die sinds 2000 met een depressie waren gediagnosticeerd.
Wie 4 of meer glazen frisdrank per dag dronken, had zelfs 30% meer kans op een depressie dan mensen die géén frisdrank dronken. Deelnemers die 4 of meer kopjes koffie per dag dronken hadden daarentegen een 10% lagere kans op depressie dan deelnemers die géén koffie dronken.

Light
Mensen die light varianten van frisdrank dronken, zoals cola light hadden daarintegen een veel groter risico op depressie dan deelnemers die geen light varianten nuttigden. Hoe dit precies komt hebben de researchers nog niet ontdekt.

Categorieën

Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het...

Nieuwsbrief Coronavirus – maart 2020

Nieuwsbrief maart 2020  Dit keer actueel nieuws over het coronavirus (covid-19).  Het is een onderwerp dat speelt op dit moment. Zelfs mensen die het nieuws niet echt volgen zijn er van op de hoogte. Wat kan je zelf doen, wat niet en in hoeverre zijn er...