De natuur heeft ons zoveel te bieden, het zou zonde zijn dat niet te verkennen! 
Van innerlijke rust en reflectie, tot al dat wat de oliën van de natuur en de infusies van planten ons te bieden hebben. 

Er starten de komende weken 3 leerzame cursussen

De Meditatiecursus (met een aanbod voor als je leraar wilt worden) Aromatherapie en Bachbloesemtherapie. (en er zijn nog enkele plekken beschikbaar…)
Alle 3 de cursussen zijn te volgen ‘puur voor jezelf’ en als toepassing binnen je praktijk.

Meditatie cursus

Een cursus van bezinning, van zelfkennis en reflectie.
De cursus is tweeledig; de mooie oefeningen zijn speciaal voor ontspanning, reflectie en tot rust brengen van ons zelf en tegelijkertijd zijn de oefeningen goed uit te voeren met cliënten voor in de praktijk.
Deze cursus is meteen ook de ideale introductiecursus voor de meditatieleraar opleiding; je kunt kennismaken met meditatie, de werkwijze en met een van de leraren. Mocht je achteraf besluiten dat je de leraarsopleiding wilt volgen, dan hebben we een aanbod voor je: dan mag je 125,- van het lesgeld in mindering brengen.  (dit aanbod betreft ook diegenen die zich al voor meditatie hebben ingeschreven!)
Indeling: 4 dagdelen, 2 dagen
Data: 6 en 7 mei 2017
Plaats: Amsterdam
Tijd: 10.00-17.00
Kosten: € 225,- (vrij van btw)
Inclusief syllabus

Aromatherapie cursus

Aromatherapie wordt wel ‘genezen met geuren’ genoemd.
Er wordt gewerkt met extracten van planten, die een duidelijke hoeveelheid etherische olie bevatten, met een krachtige geur. De geur wordt nog eens geconcentreerd door waterdamp distillatie van het plantenmateriaal, waardoor er maar weinig druppels nodig zijn om tot een mooi therapie resultaat te komen. Deze geneeskrachtige stoffen werken ook positief op de psyche. Bij inhalatie van bijvoorbeeld lavendelolie neemt de activiteit van de hersengolven snel af tot een rustig golvend patroon, wat ontspannend werkt. Zo is de olie ook prima te gebruiken, verdunt in een vette stof, voor een massage behandeling. Verder doden de oliën bacteriën en virussen en stimuleren de activiteit van de witte bloedlichaampjes, hebben ze een slijmoplossende werking en verhogen de doorbloeding.
Indeling: 2 dagdelen, 1 dag
Datum: 9 mei 2017
Plaats: Amsterdam
Tijd: 10.00-17.00
Kosten: € 125,- (vrij van btw)
Inclusief bijdrage olie
Inclusief syllabus

Bachbloesems cursus

Elke geur, elke vleug van etherische elementen die in de natuur naar je toe komt heeft direct zijn werking. Sommigen beuren je op, anderen hebben een prettige temperende werking, geven je een vleugje melancholie of laten je juist meer naar binnen gaan. De bloesems dempen je ‘van nature’ aanwezige eigenschap of geven deze juist vleugels… Met regelmaat komen we een van deze prachtige stoffen en daarmee hun werkingen tekort. Na deze workshop bachbloesemtherapie heb je kennis van en ‘feeling’ met de bloesems en kan je ze toepassen in je leven.
Dag 1 is kennismaken met de bloesems, dag 2 gaat over het geven van een consult.
Indeling: 4 dagdelen, 2 dagen
Data: 16 mei en 6 juni 2017
Plaats: Amsterdam
Tijd: 10.00-17.00
Kosten: € 195,- (vrij van btw)
Inclusief materiaal
Inclusief syllabus
Door:
Syllabus: ja
Noot:
Meer informatie op de site bij ‘cursussen’
Alle drie de cursussen zijn op beroepsniveau en de studie-uren tellen mee voor een paramedisch HBO-niveau traject.
De brochure kan je hier downloaden klik hier!
Deze cursussen zijn vrijgesteld van btw.
Nederlof Centrum

Categorieën

Website aangepast

Onze website is de laatste twee weken aangepast. Wat begon als een kleine aanpassing is uiteindelijk qua indeling en uiterlijk een stuk efficiënter geworden. Het topmenu is vervallen en geïntegreerd in het hoofdmenu. Als je iets zoekt: de hoofdmenu structuur is...

Nieuwsbrief mei 2020 – we gaan weer open

Nieuwsbrief mei 2020 Vanaf 1 juni fysiek open Hoe werkt dat, weer open Extra cursuszaal Waar is nog plek We gaan weer fysiek open Nederlof Centrum is de laatste maanden open gebleven, maar het was beperkt tot administratie, vragen, webinars verzorgen, lesdata plannen...