‘Nederlanders eten niet gezond genoeg’.
Vrijwel alle kinderen vanaf 7 jaar (98 procent) eten niet genoeg groente. Volgens de normen zouden ze drie opscheplepels groente per dag moeten eten.

Ongeveer 84 procent van de volwassenen komt niet aan de norm die voor hen geldt: vier opscheplepels per dag. Nederlanders eten ook te weinig fruit en vis. Bovendien werken ze te veel ongezonde vetten naar binnen.
Dat blijkt uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat woensdag is gepresenteerd.

Categorieën

Corona (covid-19) virus en lesdagen

Corona (covid-19) virus en onze cursussen Alhoewel het de eerste tijd totaal geen onrust gaf, krijgen we de laatste dagen toch wat meer vragen over het corona (covid-19) virus en onze cursussen en opleidingen in Nederland.  De meeste mensen die ons benaderen zijn...

Gefrituurd eten is niet perse slecht

Gefrituurd eten is niet altijd slecht. Velen denken van wel, maar gefrituurd eten blijkt niet slecht te zijn voor hart- en bloedvaten. Hierbij gaan de onderzoekers er (voorlopig) wel vanuit dat je olijf- of zonnebloemolie gebruikt voor het frituren. Dat schrijven...