Nederlof Centrum / Reiki-Instituut

Onderwijsinstituut
Ons TeamContact

Nederlof Centrum ontwikkelt activiteiten voor mensen met een spirituele, paranormale, mystieke of geestelijke gave, of interesse in deze van deze gebieden.

Dit gebeurt middels samenkomsten, trainingen, opleidingen en praktische applicaties op het gebied van de geest, het zielenleven, persoonlijke ontwikkeling en een meer intuïtieve levensstijl. 

De basis is het uitdragen van seculiere levensbeschouwing en levensbeschouwing in het algemeen, waarbij het centrum geen onderscheid maakt in de richtingen van de individuele levensbeschouwing; een ieder is welkom zolang het bijdraagt tot heling en verbinding.

Nederlof Centrum is reeds bijna 30 jaar een brandpunt van healing en spiritualiteit. De manieren waarop we dit delen met geinteresseerden zijn bijeenkomsten en opleidingen in Reiki, een Japanse heelwijze volgens de traditie van Mikao Usui, Aura- en chakrahealing met als basis de chakraleer van de veda’s, het auraveld en core-sjamanisme, meditatie in de traditie van het Hindoeisme en Osho, Biologika ofwel zelfheling middels het helen van de geest, en de leer van de ki-energie, als onderwezen door Morihei Ueshiba, een groot spiritueel leraar.

Het Nederlof Centrum leidt op volgens de hoogste normen. Normen die het centrum veelal zelf heeft helpen creëren door haar jarenlange ervaring en rol in de oprichting van het overkoepelend orgaan Reiki Ryoho, Nederlof Foundation en als grondlegger van Shin-Do, Pad van Overvloed en Auratouch.

Het centrum is opgericht door Bas Buis en Sunny Nederlof. Zij zijn al sinds de 80er jaren bezig met bodywork, energetica en spiritualiteit. De cursussen en trainingen geven ze hoofdzakelijk in Nederland en verder op verzoek in andere landen.
Samen zijn zij de auteurs van het bekende ‘Complete Handboek Reiki’ en van het sensationele boek ‘het Boek van Overvloed’. Verder zitten de oprichters beide in het dagelijks bestuur van de Reiki Ryoho Foundation en van de Nederlof Foundation.

Als metafysisch en spirituele raadgevers inspireert een team van uiterst professionele leraren onze studenten en cursisten op het gebied van groei, healing en innerlijke wijsheid. In het menu meer informatie over de leraren, artikelen in de pers, televisie-uitzendingen, hotels en een routebeschrijving.

Nederlof Centrum staat onder leiding van

Adviseurs zijn

Nederlof Centrum geeft zowel cursussen als (beroeps)opleidingen

Het centrum is een geregistreerd onderwijs instituut (CRKBO), en aangesloten bij het KTNO, Reiki Ryoho en de internationale Reiki Alliance.

Gespecialiseerd in healing en persoonlijke groei

Op deze site staat informatie over Reiki, over Shin-Do, de Auratouch Aurahealing, Overvloed en andere activiteiten. Verder kun je je opgeven voor de nieuwsbrief.

Opleidingen op niveau

Nederlof Centrum / Reiki-Instituut is erkend en is zelfs de grondlegger van een van de erkennende instituten, en toch geven wij zelf ook grote waarde aan dat wat niet met een logo of erkenning uit te drukken is; namelijk ware spiritualiteit, traditionele methodes en integriteit. De leraren weten waar ze het over hebben, leven naar wat ze verkondigen en zijn alle ervaren in wat ze doen.

Reiki wordt onderwezen volgens de richtlijnen van de Reiki Alliance en van Reiki Ryoho. De manier van lesgeven en de inhoud komt rechtstreeks van de opvolgers zelf.

Het centrum staat niet alleen bekend om de hoogwaardige opleidingen, maar is veelal ook betrokken bij de oprichting van de overkoepelende organen die de richtlijnen afgeven!

Pré HBO niveau

Aurahealing, Reiki Practitioner, Reikimaster en de Meditatieopleiding zijn alle pre-hbo geaccrediteerd door het KTNO voor de CAT en BATC en stellen je in staat (niet plicht) door te gaan als natuurgeneeskundige.

Alle leraren voldoen aan de eisen van het CRKBO register en daarmee zijn onze opleidingen geheel vrijgesteld van btw.

Teksten, afbeeldingen en merken op deze site mogen alleen na schriftelijke toestemming van de merkhouder gebruikt worden. Hieronder een overzicht van gebruikte merken.

Stichting Nederlof Foundation

 • Nederlof  (woordmerk)
 • Geld Kracht Liefde  (woordmerk)
 • Usui Shiki Ryoho zegel (beeldmerk)
 • Shin-Do (woordmerk)
 • Geld Kracht Liefde  (woordmerk)
 • AuraTouch (woordmerk)
 • AuraTouch (beeldmerk)
 • Professional Aurahealers (beeldmerk)

Stichting Reiki Ryoho Foundation

 • De titel RM (Reiki Master) (woordmerk)
 • De titel RP (Reiki Practitioner) (woordmerk)
 • Reiki Ryoho (als woordmerk)
 • Het logo met de R (beeldmerk)

Pin It on Pinterest