Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017

Nieuws over:

  • Register Voedingscoach (nieuw)
  • Aftrekbaarheid opleiding blijft bestaan
  • Module Praktijkvoering geïntroduceerd
    (soms zelfs met korting)
  • Opleiding Reikimaster Nederland en Spanje

Het is dit keer een wat langere nieuwsbrief dan gebruikelijk. Dat komt onder andere omdat we graag uitleggen wie met korting (of zelfs zonder kosten) gebruik kan maken van de module praktijkvoering.

Voedingscoach register

Als je de voedingsmodule hebt afgerond kan je nu kiezen om vermeld te worden in het register van erkende voedingscoaches.

Eind juni 2017 is er een nieuw register gelanceerd op de site van de de Nederlof Foundation.

De voedingsmodule bestaat al 10 jaar maar het register is nieuw en geeft uiting aan een groeiende behoefte van het publiek, van de cliënt. Er kwamen steeds meer vragen over de mogelijkheden een voedingscoach te vinden en te raadplegen. Het register maakt dit een stuk makkelijker.

De individuele voedingscoaches zijn vanaf juli uitgenodigd om hun registratie te voltooien en het register zal in de loop van het najaar steeds completer worden.

Kosten: als je al een registratie hebt in het register van de Nederlof Foundation is het kosteloos om ook in het voedingscoach register te komen. Als je geen andere vermelding in een register hebt zijn de kosten 58,50 per jaar.

Hier kan je het register vinden. Aanmelden voor het register doe je op de site, klik.

Zoek je een voedingscoach?

Het register is de ideale plek om een geldingscoach te vinden. Elke voedingscoach heeft de voedingsmodule afgerond en geeft middels het register aan beschikbaar te zijn voor een consult.
Hier kan je het register vinden.

Aftrekbaarheid opleidingen blijft

Er was in 2016 en het begin van 2017 sprake van een voorstel van de PvdA waarin de aftrek van studiekosten voor particulieren en werkenden afgeschaft zou worden, maar dit is nu in ieder geval van de baan. In de voorjaarsnota van 2017 blijft de regeling volledig bestaan. Hou er wel rekening mee dat het budget door de overheid soms opnieuw wordt bekeken. Dus voor het jaar 2017 en 2018 en waarschijnlijk ook 2019 zijn al onze opleidingen weer geheel aftrekbaar van de inkomsten- en loonbelasting.

Voor meer details:

Boven in het menu bij ‘vragen’ en dan ‘aftrekbaarheid’ op de site nederlofcentrum.nl.

Daar worden ook meerdere vragen over dit onderwerp beantwoord.

Module praktijkvoering

Onze praktische opleidingen gaan bijna 100% puur over het onderwerp dat je geboekt hebt, zoals aura en chakrahealing, reiki of meditatie. Reden daarvoor is dat je anders veel tijd zou investeren in praktijkvoering terwijl je graag meer zou leren over auratouch, meditatie, reiki of wat je ook volgt. De andere reden is dat je anders bij elke opleiding steeds weer dezelfde onderwerpen onderwezen zou krijgen. Toch is kennis over het opzetten van een eigen praktijk en alles wat daar mee te maken heeft ook heel belangrijk als je van plan bent te gaan behandelen of cursus te gaan geven. Het maakt de stap eenvoudiger, je weet tevoren waar je aan begint en het maakt tot het hebben van een succesvolle praktijk veel groter.

Onderwerpen module praktijkvoering

Wanneer ben je bedrijfsmatig bezig of is het alleen een bijverdienste, bedrijfsvormen, hoe zit het met de kamer van koophandel, het btw nummer, is een aparte bank rekening beter, administratieve verplichtingen, bijhouden inkomsten: factuur of nota, bijhouden uitgaven, hoe ziet een goede nota/factuur er uit, hoe zit het met verzekeringen als wettelijke aansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid, wao verzekering, hoe werkt btw, de kleine ondernemers regeling, inkomsten-en loonbelasting, aftrekposten, afschrijving, privé-bijtelling, samenstelling van jouw ideale uurloon, de wet WKKGZ, Privacy wetgeving en het bijhouden van clienten gegevens, intake formulieren, bereikbaarheid, Voip telefonie, presentatie, brochures, tekst schrijven, hoe maak je een pdf om te drukken, maken van een website, zakelijk email adres, algemene voorwaarden, ethiek, gedrag als therapeut naar cliënten toe, hoe ga je om met weerstand, geheimhouding en uiteraard ook praktijkinrichting.

Veel lessen worden afgesloten met een lichte toets en aan het eind ontvang je ook een certificering.

Werkwijze en kosten

Deze module praktijkvoering is geheel digitaal en het enige dat je nodig hebt is een computer of een tablet. Het systeem werkt heel eenvoudig en je kunt wanneer je maar wilt enkele lessen terug om zaken na te lezen. Ook kan je bijna elke document die je wilt bewaren als pdf downloaden.

Kosten:  € 180,-  Btw: vrijgesteld

Gratis voor studenten die nu in training zijn

Als je op dit moment een complete professionele (beroeps)opleiding volgt, zoals Auratouch healing, Meditatieleraar, Reiki Practitioner, Reiki Master of Shin-Do leraar kan je kosteloos de module praktijkvoering volgen. Meld je dan aan via het aanmeldingsformulier en geef aan dat je recht hebt op deze module omdat je een van deze opleidingen volgt.

Beroepsopleiding gestart in 2017?

Dan heb je als student al toegang tot de Nederlof Academie en staat daar per 05 september j.l. ook de module praktijkvoering bij. Je kunt dus meteen beginnen.

Opleiding afgerond in 2017

Als je een van de genoemde opleidingen hebt afgerond in 2017 heb je ook recht op het volgen van de module praktijkvoering zonder kosten. Dan heb je echter nog geen inloggegevens voor de Nederlof Academie. Meld je dan aan via het aanmeldingsformulier en geef aan dat je recht hebt op deze module omdat je een van deze opleidingen volgt. De gegevens ontvang je dan binnen een week.

Nog geen toegang tot digitale lessen

Als je een van de opleidingen hebt gevolgd zoals Reiki Practitioner of Reiki Master of Shin-Do leraar waar toegang tot de Nederlof Academie niet nodig is, meld je dan aan via het aanmeldingsformulier en geef aan dat je recht hebt op deze module omdat je een van deze opleidingen volgt. De gegevens ontvang je dan binnen een week.

50% korting oud-studenten

Als je eerder dan 2017 bij Nederlof Centrum een beroepsopleiding hebt afgerond (Auratouch healing, Meditatieleraar, Reiki Practitioner, Reiki Master of Shin-Do leraar) kan je je ook met een grote korting inschrijven voor de module praktijkvoering.

Dan krijg je 50% korting op de module. Meld je dan aan via het aanmeldingsformulier en geef aan dat je recht hebt op deze module omdat je een van deze opleidingen gevolgd hebt. De gegevens ontvang je dan binnen een week.

Meer informatie

Informatie website Klik

Opleiding Reiki Master aangepast

De opleiding is nu deels in Nederland en deels in Spanje (Costa Blanca)

De stages en de sessies zijn in Nederland (Amsterdam en Almere)

Daarnaast zijn er twee lesblokken van bijna een week in Spanje.

Ook de initiatie is in Spanje.

De accommodatie wordt door Nederlof Centrum verzorgd, in een **** hotel (inclusief in het lesgeld). De locatie is zodanig dat je alles op loopafstand hebt en dus geen eigen transport nodig hebt.

Zomers einde

De zomer loopt ten einde en het najaar start weer. Een mooie tijd van schoonmaak en reflectie; wat gaat weg en wat mag blijven, waar ga je naartoe en wat is blijvend.

Hartelijke groet van het Nederlof Centrum team!

Meditatieleraar opleiding

Meditatie cursus 18-19 juni 2022

Het Nederlofcentrum organiseert op 18 en 19 juni weer een 2 daagse meditatie cursus. Laat je meenemen en inspireren door onze ervaren docente van het Nederlofcentrum Margreet Gabel-Marcus. Mediteren iets zweverigs? Zeker niet! Het brengt je met beide benen op de...

Nieuwsbrief april 2022

                              Onze vernieuwde website is per vandaag live!!            Aromatherapie cursus  Een natuurlijke behandelmethode waarbij oliën van bloemen en planten worden gebruikt. Aroma's als heling voor lichaam en geest Wil je kennis opdoen van...

Meditatie zweverig tijdverlies, Steven Laureys

Meditatie, zweverig tijdverlies? Werkt meditatie en kunnen we het gebruiken op het werk en voor onszelf of is het zweverig tijdverlies? Ik bespreek hier het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van meditatie op de hersenen (onder meer onze studie met...

Aromatherapie

Cursus Aromatherapie is een therapievorm die zelfstandig maar ook naast Reiki, healing en vele andere werkvormen zijn plaats gevonden heeft. Aroma's als heling voor lichaam en geest. De cursus is op 3 mei, met uitgebreide syllabus. Het wordt onderwezen door Sonja...

Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het...

De Natuurwetten van Overvloed voor Geld, Kracht en Liefde

Natuurwetten overvloed - geld kracht liefde Podcast en Youtube uitzending DE NATUURWETTEN VAN OVERVLOED VOOR GELD, KRACHT EN LIEFDE MET SUNNY NEDERLOF "Geld, kracht en liefde zijn verschillende manifestaties van dezelfde energie."- Sunny Nederlof - Pieter Wijtenburg,...

Ontspanningsmeditatie voor deze vreemde tijden – Lockdown meditatie

Lockdown relaxation meditatie Lieve student, oud student van Nederlof Centrum en alle geïnteresseerden, We merken dat velen dit als een vreemde tijd ervaren. Afhankelijk van het land waar je verblijft zit je in een strakke of losse lockdown, ben je beperkt in je...

Complementaire therapie in de praktijk – onderzoek

Complementaire therapie in de praktijk - onderzoek Een onderzoek op basis van meerdere methodes van healing, verschillende bevolkingsgroepen, gezondheidsproblemen en wel of geen eerdere ervaring met healing. Artikel door: Emmylou Rahtz Intro: Engels Taal artikel...

Aangesloten bij GRO register opleidingen

Per 09-07-2021 is Nederlof Centrum aangesloten bij GRO GAT Register Opleidingen. Accreditaties De opleidingen zelf zullen tussen nu en eind dit jaar ingediend worden en in het register komen als geaccrediteerde opleidingen.  

Mondkapjes en Hypercapnie

Mondkapjes en hypercapnie Er is onderzoek gedaan naar de effecten van mondkapjes en de toename van CO2 in het bloed. Hierbij een interessant artikel daarover. Gepubliceerd augustus 2020. Klik hier

Binnenkort start… leuk en zinvol werken aan gezondheid en immuunsysteem

Binnenkort start... leuk en zinvol werken aan gezondheid en immuunsysteem Binnenkort start: Aromatherapie cursus Voedingsmodule Beide lenen zich bij uitstek voor het toepassen van natuurlijke producten als medicijn, een gezonde levensstijl en zijn daarmee geheel van...

Vitamine C om patiënten met het coronavirus (covid-19) te behandelen

Let op: Het artikel over het coronavirus (covid-19) en supplementen waaronder spirulina, kan je HIER vinden Vitamine C om patiënten met het coronavirus (covid-19) te behandelen Officieel heeft nederland en Europa geen medicijn tegen het coronavirus (covid-19). De...

Pin It on Pinterest