VOORJAAR NIEUWS NEDERLOF CENTRUM – APRIL 2012

ONDERWERPEN:
– TV Opnames documentaire Aura- en Chakra healing (Nederland 2)
– Cholesterol- en triglyceriden: voeding als medicijn
– Voedingsmodule
– 2 dagen meditatie en verdieping
– Aromatherapie
– Reiki voor kinderen

MEDEWERKING DOCUMENTAIRE AURA- CHAKRAHEALING
Zoals de meesten onderwijl wel weten is de opleiding Professioneel Aura-Chakrahealer deel van het Nederlof centrum.
In juni wordt er een documentaire uitgezonden op Nederland 2 over Aura- en Chakrahealing. Gezien onze ervaring als school zijn we gevraagd medewerking te verlenen aan de documentaire over dat onderwerp. Wij ervaren het als een eer dat ze ons hebben benaderd voor de uitzending.
Er zijn al opnamen geweest en er komen er in mei nog meer.
Gedurende een aantal sessies en in hun dagelijks leven worden twee mensen gevolgd die om verschillende redenen een aantal healing-sessies (AuraTouch) ondergaan. De uitzending is op Nederland 2 (omroep OHM) naar alle waarschijnlijkheid op 2 of 9 juni.

CHOLESTEROL- EN TRIGLYCERIDEN / VOEDING ALS MEDICIJN!
Hoe veel je ook sport, beweegt, healings ondergaat, vegetarisch eet… de realiteit is dat velen een veel te hoog (verkeerd soort) cholesterol hebben en veel-te-veel triglyceriden. Deze twee samen zijn zo een beetje de hoofdoorzaak van de meeste hart- en vaatziekten.
We komen nu op een gevoelig onderwerp: luister altijd naar je arts als het gaat om te hoge percentages bij een van deze twee (ze gaan meestal samen) maar hun oplossing is helaas zelden effectief en vaak maakt deze alles alleen maar erger. Als je al van jezelf weet dat je er iets aan moet doen of het geprobeerd hebt of onder behandeling bent, dan weet je dit al… De waarheid is dat de oplossingen die geboden worden vaak een medicijn omvatten, het advies te stoppen met o.a. vette voeding, garnalen, vlees en vanaf nu alleen nog maar margarine te te nemen in plaats van roomboter en nog een paar (uiterst niet effectieve) maatregelen. Als je daarnaar luistert, en wie doet dat niet, zijn de poppen pas echt aan het dansen en heb je de formule gekregen naar een heel ongezonde leefstijl. Je cholesterol zou een tijdje kunnen dalen maar de andere waarden (o.a. triglyceriden) worden alleen maar slechter. En op een dag ben je terug bij af of erger, alleen mag je niets meer eten…
Het goede nieuws is dat er een oplossing voor is. En die oplossing brengt je meteen een heel gezonde leefstijl als bijkomend cadeau!
Deze cursus leert je hoe je je voeding kunt aanpassen, samen met wat supplementen, maar dan echt gezond… En wat denk je: dat warvan je dacht dat het niet mocht blijkt nauwelijks een probleem te zijn, en een aantal simpele zaken redden je bloed en vet niveaus. Veelal zelfs in enkele weken. We weten waar we het over hebben: we doen het zelf ook en hebben het al aan meerderen (met succes) geadviseerd. Deze workshop duurt een dag voor een ieder en 1,5 dag voor mensen die al therapeut zijn en/of genoeg van voeding weten en dan een soort ‘expert’ middag er bij boeken. We raden deze cursus echt aan, we weten niet of we het vaker gaan laten geven, maar we wilden het in ieder geval een keer aanbieden. De cursus wordt gegeven door: Anna Kruyswijk, arts, huisarts, orthomoleculair arts, Ayurveda, en meer. Zij is dè expert op het gebied van voeding en voeding-oplossingen.
Datum: 23 mei en de halve ‘prof’ dag is op 20 juni. Aanmelden (en info) op de site www.nederlofcentrum.nl

VOEDINGSLEER MODULE
Als je meer wilt weten over voeding en supplementen volgens de nieuwste inzichten raden we je echt de voedingsmodule aan.
Elk jaar, nu in oktober, wordt deze gegeven.
Voeding en supplementen volgens de Orthomoleculaire leer, de Veda’s (India) het bloedgroep dieet, het combineren van deze wetenschappen tot een deugdelijk advies en klacht-gerelateerde oplossingen geven. Het is een heel mooie module met een uiterst complete syllabus. Deze module op hbo niveau wordt onderwezen door: Anna Kruyswijk, arts, huisarts, orthomoleculair arts, Ayurveda, en meer. Zij is dè expert op het gebied van voeding en voeding-oplossingen.
Tijdsduur: 4 lesdagen met tussenliggende opdrachten, verdeeld over 4 maanden. Deze module kan je volgen als onderdeel van een Paramedisch traject maar raden we ook zeker aan ‘gewoon voor jezelf’.
Info: zie de site www.paramedisch-natuurgeneeskundige.nl
Aanmelden op de site www.nederlofcentrum.nl

MEDITATIE 2 DAAGSE
Twee dagen leren, ondergaan, toepassen van fijne, verhelderende, energiegevende en dynamische meditatietechnieken. Bernard Samson en Stephanie Kowalczyk zijn al meer dan 20 jaar expert in meditatie, (dezelfde leraren als van de tweejarige meditatie leraar opleiding)
Deze cursus heeft twee doelen:
(1) het zelf ondergaan en heerlijk doen
(2) het doorgeven aan anderen, zoals familie en cliënten.
Datum: 15-16 september. Aanmelden (en info) op de site www.nederlofcentrum.nl

AROMATHERAPIE WORKSHOP
Aromatherapie wordt ook weleens ‘genezen met geuren’ genoemd. Er wordt nl. alleen gewerkt met planten, die een duidelijke hoeveelheid etherische olie bevatten, met een krachtige geur. De geur wordt nog eens geconcentreerd door waterdamp distillatie van het plantenmateriaal, waardoor er maar weinig druppels nodig zijn om tot een mooi therapie resultaat te komen. In de plant zorgt de olie voor het afweersysteem van die plant. Ze weren bijvoorbeeld schadelijke parasieten en elimineren schimmels. Dit effect kunnen de oliën ook bij mensen bewerkstelligen. Maar ze doen nog veel meer. Deze geneeskrachtige stoffen werken ook positief op de psyche. Bij inhalatie van bijvoorbeeld lavendelolie neemt de activiteit van de hersengolven snel af tot een rustig golvend patroon, wat ontspannend werkt.
Aroma Therapie is een methodiek die zelfstandig maar ook naast Reiki, healing en vele andere werkvormen zijn plaats gevonden heeft.
Deze cursus wordt gegeven door: Rosemarie Ypma, al jaren een gerespecteerd therapeute en docente op dit gebied, en auteur van het boekje Aromatherapie van Ankh Hermes. (Ankertje) Zij is natuurgeneeskundig therapeut, sociaal maatschappelijk vormings-werkster, en psycho-neuro immunoloog.
Tijdsduur: 1 dag
Aanmelden en informatie op de site www.nederlofcentrum.nl

REIKI VOOR KINDEREN (EEN KINDERKLAS…)
Kinderen en Reiki… een natuurlijke combinatie.
Als kinderen reiki ervaren, zowel het zien bij anderen als het zelf ondergaan van een behandeling, hebben ze iets wat bij volwassenen wel eens meer tijd kost… een directheid en openheid zonder al te veel belemmeringen en ze weten dan diep van binnen ‘dit wil ik ook’. Ik vroeg een kind een keer waarom, en het antwoord was uiterst simpel…
“Waarom niet? het is toch fijn en handig?”
Het verzoek om een Reiki-klas te organiseren krijgen we al jaren en we konden niet dit niet altijd honoreren. Vandaar nu deze aankondiging!
Een of twee keer per jaar organiseren we een Reiki 1 klas, speciaal voor kinderen. Als een ouder of verzorger tegelijkertijd in die klas reiki 1 wil volgen kan dat natuurlijk, maar de focus ligt op een reikiklas waar kinderen reiki krijgen! Er is nu een klas gepland in augustus.
Leeftijd:
We raden een minimum leeftijd aan van 7-8 jaar, ook afhankelijk van het individuele kind. Maximaal houden we 12-13 jaar aan, ouder kan wel maar dan zitten ze soms liever bij de volwassenen leert de ervaring. Daar heb je als ouder het meeste zicht op.
De data staan op deze website bij ‘data’.

We wensen je een heerlijk voorjaar!
Hartelijke groet,
Bas Buis & Sunny Nederlof

Categorieën

Inloggen Nederlof Academie vernieuwd

Inloggen, uitloggen en beheer verbeterd Per 30 juni 2021 is de website van Nederlof Academie verbeterd qua inloggen en uitloggen. Deze informatie is alleen van toepassing voor de extra leeromgeving van een aantal opleidingen, waaronder de Meditatieleraar opleiding,...

We zijn open!

We zijn open! De cursussen en opleidingen zijn gewoon te volgen. Zowel het KTNO als Rijksoverheid en NRTO geven aan dat het kan en mag! Groepen Er is toestemming tot maximaal 30 personen. Nederlof Centrum heeft ervoor gekozen om de groepen een stuk kleiner te houden....

Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het...