Nieuw, veel nieuws!

In deze zomerse editie:

  • Extra nieuwe les locatie
  • Module voedingsleer
  • Informatie over opleidingen en extra data
  • Reiki Practitioner subtiel aangepast
  • Hoe worden je consulten vergoed door de zorgverzekeraar?

Extra locatie er bij

Nederlof centrum Almere groen rondom

Amsterdam is een mooie locatie voor cursussen, deze houden we er ook zeker in, maar voor langdurige opleidingen niet persé handig, qua drukte en kosten voor parkeren en dergelijke. Ook is het aanbod van fijne ruime en rustige zalen voor een opleiding niet heel groot waardoor we qua planning van lesdata soms ook tekort kwamen. 

Nederlof centrum heeft nu een extra (eigen) locatie erbij.

Deze locatie ligt aan de rand van het stadshart van Almere op een kantoorpark, omringd door laagbouw, groen, water en rust. In de pauzes kan je zelfs een wandelingetje maken tussen water en bomen. Ruimtelijk, vlakbij de stad (je ziet de stad en het CS liggen) en toch groen in de omgeving.

De locatie is zeer goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer is meer dan uitstekend; meerdere keren per uur gaat er een trein naar bijna alle steden van Nederland en vanaf het station zelf is geen bus meer nodig; in 5 minuten loop je naar onze locatie.

We hebben een eigen parkeerterrein en op verzoek hebben we ook een parkeerkaart voor de blauw-zone. Ook in het pand is het wat makkelijker; de cursuszaal ligt op 1 hoog en er is een lift.

De meeste cursussen en de Reiki Practitioner opleiding blijven in Amsterdam, de opleiding tot AuraTouch healer, Meditatieleraar en voedingscoach zijn nu alle in het nieuwe pand. Daarnaast organiseren we enige keren per jaar naast Amsterdam ook een Reiki 1 cursus, Reiki 2 cursus, enkele Reiki 2 vervolg middag en een Shin-Do cursus in Almere. 

Module Voedingsleer (super interessant) start weer

Na de zomer start de opleiding / module Voedingsleer weer.

Daar leer je van de beste; Anna Kruyswijk, huisarts, auteur, deskundige op het gebied van supplementen, orthomoleculaire suppletie, homeopathie, de veda’s en veel meer. 

De module kent 4 lesdagen in ongeveer 4 maanden en geeft je onvoorstelbaar veel inzicht in jouw voeding en die van anderen.

Waarom krijg je botontkalking terwijl je melk drinkt, hoe krijg je jouw of andermans cholesterol snel omlaag zonder medicijnen, waarom wordt de een dik van brood of vlees en de andere juist niet… en dat zijn alleen maar een greep uit de praktische toepassingen.

De HBO module voeding start op 11 september, bestaat uit 4 dinsdagen en tussenliggende opdrachten. Er wordt een heel uitgebreide syllabus verstrekt en deze voedingsmodule geeft je recht op: vermelding in het register van voedingscoaches en telt volledig mee voor de certificering als Paramedisch Natuurgeneeskundige. 

Vooropleiding vereist: geen

Meer weten? Zie de website bij Opleidingen en Voedingsmodule. 

Auratouch opleiding; september is vol, maart 2019 geopend

De opleiding die start deze september is geheel vol. Omdat we ervoor gekozen hebben vanaf nu met kleinere groepen te werken, zijn er nu twee startdata per jaar; het voorjaar en het najaar. 

Meer informatie: de website bij Opleidingen en Auratouch healer.

Meditatieleraar opleiding; oktober 2018 is vol, oktober 2019 geopend

De opleiding tot meditatieleraar die start in oktober is geheel vol. Ook hier is de volgende opleiding-groep al weer open voor inschrijving. Omdat we er ook bij deze opleiding voor gekozen hebben met wat kleinere groepen te werken is deze wat eerder vol… hou daar rekening mee. 

Meer informatie: de website bij Opleidingen en Meditatieleraar.

Reiki Practitioner indeling gewijzigd

De opleiding tot Reiki Practitioner bestond eerst uit twee blokken van 3 dagen en een van 2 dagen. Dat is nu gewijzigd naar vier blokken van 2 dagen. Daarnaast is de opbouw sinds vorig jaar nog meer Reiki gericht omdat de praktijkgerichte informatie nu in de module Praktijkvoering verwerkt is (die mag je bij het volgen van een beroepsopleiding zoals de RP gratis volgen) 

Meer informatie: de website bij Opleidingen en Reiki Practitioner.

Paramedisch Natuurgeneeskundige

Hier krijgen we vaak vragen over. Daarom hier een zo eenvoudig mogelijke toelichting.

Als je therapeut bent of wilt worden is het fijn als de verzekeringen een bijdrage leveren aan de consulten die de cliënt bij jou boekt. Dat is fijn voor de client maar ook voor de therapeut omdat de drempel vaak wat lager ligt daardoor. 

Hoe kom je in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars als je bijvoorbeeld Reiki of Auratouch sessies geeft? Dat is eenvoudig. Onze opleidingen zijn geaccrediteerd op Paramedisch niveau. Dat wil zeggen dat je bij de meeste opleidingen alleen de module voedingsleer en medische basiskennis hoeft te volgen om gecertificeerd te worden als Paramedisch Natuurgeneeskundige. Vanaf dat moment kan je je aansluiten bij een professionele therapeuten organisatie en gaan heel veel verzekeringen over tot vergoeding. De voedingsmodule die wij aanbieden in oktober is de enige die wij erkennen, onder andere omdat deze heel anders is dan ‘de schijf van 5’ en we hoge eisen stellen aan de opleiding en het niveau van onderwijs. 

Meer informatie: de website bij Opleidingen en Paramedisch. 

We wensen je een fijn vervolg van deze zomer!

Het Nederlof Centrum team

Download als PDF: KLIK

Categorieën

Inloggen Nederlof Academie vernieuwd

Inloggen, uitloggen en beheer verbeterd Per 30 juni 2021 is de website van Nederlof Academie verbeterd qua inloggen en uitloggen. Deze informatie is alleen van toepassing voor de extra leeromgeving van een aantal opleidingen, waaronder de Meditatieleraar opleiding,...

We zijn open!

We zijn open! De cursussen en opleidingen zijn gewoon te volgen. Zowel het KTNO als Rijksoverheid en NRTO geven aan dat het kan en mag! Groepen Er is toestemming tot maximaal 30 personen. Nederlof Centrum heeft ervoor gekozen om de groepen een stuk kleiner te houden....

Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het...