Nieuwsbrief mei 2022 – Reiki 1 kinderen & meditatie cursus

Reiki 1 voor kinderen   25 & 26 juni 2022
Één keer per jaar geven wij een Reiki cursus voor de kinderen! Op 25 en 26 juni is het alweer bijna zo ver. 

Waarom zou een kind de reiki cursus willen volgen?
Kinderen ervaren een wereld vol prikkels, van televisie tot school, het ouderlijk huis tot hun vriendjes en vriendinnetjes. Daarnaast worden ook de gewone dingen als school, het maken van nieuwe vrienden, onderhouden van relaties en neerzetten van zichzelf als mens, onbewust (soms bewust) als stress factor ervaren. Reiki is ondersteunend hierin omdat het ’t kind weer terugbrengt naar zichzelf, in het hier en nu. 
Reiki brengt terug naar de eenvoud.
Het hebben en gebruiken van Reiki laat het kind voelen hoe lichaam en geest samenwerken, hoe eenvoudig het is om zich weer ‘normaal’ te voelen waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. Daarnaast leert het kind al jong wat elke ervaring en gedachte met ze doet, hoe dat in hun handen voelt en hoe ze met dat met reiki weer kunnen herstellen; reiki zorgt ervoor dat ze de eenvoud van het leven weer ervaren. 
basbuis ReikiKinderklaskopie 1 - - Nieuwsbrief mei 2022 - Reiki 1 kinderen & meditatie cursus
foto afronding vorige groep 

De Reiki klas voor kinderen is geschikt vanaf 8 jaar tot een jaar of 15 (daarboven kunnen ze de klas voor volwassenen ook bijwonen).
De lesstof is geheel identiek, alleen zijn de onderwerpen wat afgestemd op de leeftijd. Onze Reiki kinder cursus wordt gegeven door onze ervaren docente Nancy Pistolozzi.
Zie meer info:
 
Leren Mediteren   18 & 19 juni
Wil je meer te weten komen over mediteren. Op 18 en 19 juni geven wij een cursus om je kennis te laten maken en te leren mediteren.  

Wil je beginnen met mediteren?
Misschien heb je geprobeerd te beginnen, maar kun je de discipline gewoon niet vinden, of weet je niet goed hoe je moet beginnen. Als dat je geval is, bent je hier aan het juiste adres. Wij will je kennis laten maken met een 2 daagse meditatie cursus vol diverse technieken.  basbuis Meditatieleraaropleidinggroepkopie 1 - - Nieuwsbrief mei 2022 - Reiki 1 kinderen & meditatie cursus 
Mediteren kent diverse wetenschappelijke voordelen waaronder: 
* verlagen van stress 
* beheersen/ controleren van angst
* slapeloosheid* verminderen geheugenverlies
* bestrijden van verslavingen* kan de bloedruk verlagenen nog veel meer!! 

Tijdens deze meditatie cursus die ook zeer geschikt is voor beginners komen de volgende onderdelen aan bod.Meditatietechnieken / Innerlijke stilte technieken / Ontspanning, Mindfulness / Actieve meditaties / Bewustwordings meditaties. 

Zie meer info:

Veel kracht en liefde toegewenst.
Het Nederlof team
Feng Shui inrichting-eettafel

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandeling-foto

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui adviseur - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Open dag Meditatieleraar opleiding

Open dag Meditatieleraar opleiding 2023

Als je interesse hebt in de opleiding Professioneel Meditatieleraar en daar nog niet voor ingeschreven staat, is er nu een ideale gelegenheid om je te oriënteren. We nodigen je van harte uit voor de open dag van onze meditatieleraar opleiding!

Foto melk - - Risico op borstkanker kan toenemen door consumptie van melk, volgens onderzoek

Risico op borstkanker kan toenemen door consumptie van melk, volgens onderzoek

Het consumeren van melk kan volgens onderzoekers van de Loma Linda University in Californië borstkanker veroorzaken. Het risico op borstkanker kan met wel 80 procent toenemen als vrouwen dagelijks twee tot drie glazen melk drinken.

Reiki tijdens de zwangerschap

Reiki tijdens de zwangerschap

Reiki tijdens de zwangerschap zou het mooiste zijn als de moeder twee keer per dag reiki zou krijgen, óf door zelfbehandeling, óf door de partner, of, beter nog, door een combinatie van beide.

Aroma diffuser

Aroma diffuser

Aroma diffusers oftewel diffusers zijn apparaten die gebruikt worden om essentiële oliën te verdampen in de lucht. Op die manier kunnen de geuren en eigenschappen van de oliën verspreid worden en zo hun therapeutische werking hebben. Want wat ademen we nu eigelijk in?

Reiki cursussen

Reiki cursussen

Onze Reiki cursussen zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in Reiki en zichzelf wil ontwikkelen op spiritueel vlak. Het Nederlof centrum geeft al ruim 30 jaar cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en de Reiki cursus is hier een belangrijk onderdeel van.

reiki-bij-fibromyalgie

Reiki bij fibromyalgie

Uit onderzoek van de afdeling Verpleegkunde van het academisch ziekenhuis van Istanbul in Turkije blijkt dat behandelingen met Reiki pijn, angst en welbevinden bij patiënten met fibromyalgie kunnen verbeteren.

meditatie cursus - meditatieleraar opleiding

Ontdek innerlijke rust en balans: meld je aan voor onze meditatie cursus op 10 en 11 juni 2023

Ben je op zoek naar meer innerlijke rust en balans in je leven? Dan is deze meditatie cursus op 10 en 11 juni 2023 precies wat je zoekt! Tijdens deze cursus maak je kennis met verschillende meditatietechnieken, zoals Vipassana….

Pin It on Pinterest