Onderwerpen:
– Website geheel vernieuwd
– Medische Basiskennis in eigen huis (en heel Nederland)
– Facebook en Twitter
– Opleidingen die gaan starten
– Persoonlijke ervaring Bachbloesems en Aromatherapie
– Tip nieuws-site met meer nieuws dan de nieuwsbrief

Website Nederlof Centrum / Reiki-Instituut is geheel vernieuwd
De geheel vernieuwde website is online. De menustructuur is zoveel mogelijk gelijk gebleven zodat bezoekers hun weg nog kunnen vinden. De onderwerpen die van belang zijn voor hen die reeds bezig zijn met een studie zijn nu apart gegroepeerd onder ‘studenten’. En op de startpagina is middel het submenu een pagina beschikbaar die de bezoeker inzicht verschaft over het hoe en wat van deze website.
– alles is makkelijker vindbaar
– Pers afdeling: artikelen en tv uitzendingen zijn makkelijker te vinden en te bekijken
– de site is geheel aangepast voor gebruik op een tablet zoals de iPad, ook de pop-ups werken daar perfect op.
– de site en gebruikte technieken leent zich voor speciale apparatuur voor blinden en slechtzienden
– de site is vrij van java en flash (technieken die niet op elke computer, tablet of smartphone werken)
– alle informatie is uitgebreid

Medische Basiskennis opleiding in eigen huis
Nederlof Centrum heeft nu een erkende opleiding Medische Basiskennis in eigen huis. Middels een samenwerkingsverband met het team van Con Amore zal de opleiding nu 2x per jaar starten. Lokatie: ons eigen pand in Amsterdam.
We zijn blij met de aanwinst; de opleiding heeft een prettige opzet, kent een slagingspercentage van boven de 99% en kent een indrukwekkend aantal accreditaties (goedkeuringen van therapeuten organisaties en zorgverzekeraars) waaronder: FONG – BATC – KTNO – NFG – SKB – VBAG – NCSV – NVJT.
Het is een ‘hybride’ lesvorm, ideaal omdat het bestaat uit een schriftelijk thuisstudie deel en 8 degelijk opgezette studiedagen. Daardoor blijft de startdatum flexibel, en heb je toch de voordelen van echte studiedagen.
Als je opleiding niet persé in Amsterdam wilt volgen kan je je op www.hbo-therapeut.nl (onze paramedische website) ook inschrijven voor de locaties Alkmaar, Alphen aan de Rijn, Driebergen, Eindhoven, Zutphen en Zwolle.
Daarnaast is de opleiding nog steeds prettig van prijs. De opleidingskosten zijn € 1250,- en dat is inclusief examengelden, lesboek en studiegids. (en vrij van inschrijfgeld)
Aanmelden voor medische basiskennis via: www.hbo-therapeut.nl

Site Nederlof Centrum connectie met Facebook en Twitter
De website van het Nederlof Centrum heeft nu een connectie met zowel facebook als Twitter.
vanaf een aantal pagina’s kan je nu een ‘Like’ ingeven middels je facebook account of rechtstreeks een tweet sturen.
Twitter: http://twitter.com/NederlofCentrum
Facebook: facebook.nl/nederlofcentrum

Opleidingen die gaan starten
(waar nog plek is)
Professional Aurahealer: de eerstvolgende startdatum is 20 januari 2014
Meditatieleraar: 26 oktober 2013
Reiki Practitioner opleiding: 17 juni 2013
Voedingsmodule: 17 september 2013 (bijna vol)
(en Medische basiskennis natuurlijk, maar daar kan je mee beginnen wanneer je wilt)

Persoonlijke ervaringen met de geuren van de natuur
De aroma’s en de bloesems van lavendel, rozemarijn en munt, ik kan niet zonder!
Stress voelen in je lichaam, een angstgevoel al weet je niet voor wat, is dan de aanleiding om de olie van lavendel te branden. Heerlijk! Binnen een half uur voel je het verschil.
Of, als je wat moe bent een tikje rozemarijn. Een oppepper waar je U tegen zegt.
Tijdens onze reizen, waar de hond nooit ontbreekt, zweer ik bij het gebruik van de ‘reddende remedie’ van de Bachbloesems. Enkele druppels onder de tong en klaar is kees.
Zowel de aroma’s als de druppels van Bach zijn voor ons wonderlijke kennis en er gaat geen seizoen voorbij zonder het gebruik van deze natuurlijke, krachtige elementen van de natuur. Kennis hierover is heel interessant en een echte aanrader.
Ik wilde hier een persoonlijk iets met je delen, maar beide methodes zijn ook ideaal om te combineren met Reiki en bijvoorbeeld Aurahealing.

De bloesems en aroma’s aankondiging cursus
Het is je vast wel opgevallen dat de geur van een bloem iets met je kan doen; het kan je vrolijk, rustiger, meditatiever, actiever maken en nog veel meer.
Ook de aroma’s die je soms ruikt bij iemand, de olie in een brander of een verstuiver, zoals sandelwood, eucalyptus of lavendel, heeft meteen invloed op ons systeem.
De kennis van de bloesems is vergaard door bijvoorbeeld de bekende arts dr. Bach en zijn methode ‘Bachbloesem-therapie’ is bekend over de gehele wereld.
Als we het hebben over de kennis van de aroma’s (in olie vorm, deze is ook al eeuwen oud valt onder de noemer Aromatherapie.
De kennis van zowel de Bachbloesems als Aromatherapie wordt doorgegeven in cursusvorm. De docente is Rosemarie Ypma, een expert op dit gebied.
Voor bachbloesems moet je even wachten, maar de aromatherapie is volgende maand al (als er nog plek is)

Tip:
Als je het interessant lijkt af en toe iets te lezen over voeding, maatschappelijke trends, supplementen en meer… kan je kijken op onze nieuws-site.
Het blijkt dat niet iedereen deze kent en het wel degelijk op prijs stelt.
Of via onze site bij Centrum en nieuws en dan ‘nieuws-site’ maar het kan ook rechtstreeks:
http://nederlofcentrum.wordpress.com

Het voorjaar
Het voorjaar begint nu echt te transformeren van hoop naar realiteit. Naast de mooie positieve effecten op onze geest heeft het ook lichamelijke voordelen.
Om een te noemen; elke keer dat je een beetje zon pakt zet je lichaam cholesterol om in vitamine D. Hoe mooi werkt ons lichaam… dat waar we vaak teveel van hebben wordt omgezet in een stof waar bijna iedereen een tekort aan heeft!

Veel liefde toegewenst,
Sunny Nederlof en Bas Buis
www.nederlofcentrum.nl

Categorieën

Inloggen Nederlof Academie vernieuwd

Inloggen, uitloggen en beheer verbeterd Per 30 juni 2021 is de website van Nederlof Academie verbeterd qua inloggen en uitloggen. Deze informatie is alleen van toepassing voor de extra leeromgeving van een aantal opleidingen, waaronder de Meditatieleraar opleiding,...

We zijn open!

We zijn open! De cursussen en opleidingen zijn gewoon te volgen. Zowel het KTNO als Rijksoverheid en NRTO geven aan dat het kan en mag! Groepen Er is toestemming tot maximaal 30 personen. Nederlof Centrum heeft ervoor gekozen om de groepen een stuk kleiner te houden....

Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het...