Psychopaten blijken een opmerkelijk slecht reukvermogen te hebben, stelden onderzoekers van de Macquarie University in het Australische Sydney donderdag in vakblad Chemosensory Perception. Zowel de psychologische afwijking als het reukvermogen zijn te herleiden tot een storing in het orbito-frontale complex in de hersens.
Onderzoek onder 79 jonge niet-criminele psychopaten toonde dat zij amper het verschil roken tussen koffie, sinaasappels, leer en andere zaken.
De ontdekking kan helpen om vast te stellen wie een psychopaat is. Deze groep mensen kan zich slecht inleven in emoties van anderen. Het betreft een persoonlijkheidsstoornis, waarbij het geweten niet goed is ontwikkeld wat kan leiden tot crimineel gedrag.

Categorieën

Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het...

Nieuwsbrief Coronavirus – maart 2020

Nieuwsbrief maart 2020  Dit keer actueel nieuws over het coronavirus (covid-19).  Het is een onderwerp dat speelt op dit moment. Zelfs mensen die het nieuws niet echt volgen zijn er van op de hoogte. Wat kan je zelf doen, wat niet en in hoeverre zijn er...