Blog: Reiki en Ki

Reiki en Ki

Reiki en ki hebben niet voor niets een deel van hun naam gemeen

Ki en reiki hebben niet voor niets een deel van hun naam gemeen. Zeker in Japan waar ki meer betekenis heeft dan hier, is het een vanzelfsprekend deel van het leven, en daarmee van reiki als spirituele pad. Dat is duidelijker als ki ook wel vertaald wordt als ‘spirituele lucht’. Ieder mens heeft een ki, heeft een ki-punt, en heeft een eigen ki-stroom. Dit geld ook voor als je geen reiki hebt! De hoeveelheid en de kwaliteit van jouw ki is in sterke mate bepalend voor je gezondheid en voor je mentale en spirituele welzijn. Je ki bepaalt ook of je vaak last hebt energieverlies en of jezelf goed kunt afschermen tegen de invloed van negatieve situaties. De manier waarop je omgaat met ki en vooral met je interne ki-stroom, heeft rechtstreeks invloed op je krachten als behandelaar. En toch is ki niet hetzelfde als reiki. Ki is een energie die niet gebonden is aan een methode. Reiki is de methode waarbij je doormiddel van inwijding een eeuwige verbinding met de oerbron verkrijgt en deze oerkracht vervolgens doorgeeft aan jezelf en aan anderen. Door de inwijding heb je toegang tot deze onuitputtelijke bron van energie. Reiki en ki zijn niet hetzelfde, maar oefenen wel voortdurend invloed op elkaar uit en een goede reiki-behandelaar of reiki master kan de invloed van het ki-systeem niet negeren. In het westen is de leer van ki helaas niet vanzelfsprekend. We zien dan ook dat mensen op een gegeven moment in hun reiki-beoefening blijven hangen, niet verder komen. Eerst kijken we dan naar de manier waarop ze reiki beoefenen. Alhoewel vanuit spiritueel oogpunt elke reiki beoefening juist is, zijn er toch bepaalde vereisten (welke master heeft ze ingewijd, is die echt traditioneel opgeleid?) die wel degelijk uitmaken of iemand een sterk reiki-kanaal kan worden of niet.

Het Nederlof Centrum geeft al jaren les in het begrip ‘ki’ en de manier waarop je met deze unieke energie kunt werken, zowel bij het beoefenen van reiki als in het dagelijks leven. De ki-leer staat centraal in onze Shin-Do cursus. Als je wilt leren deze energie op te wekken en er serieus mee wilt leren werken. Is de Shin-do cursus zeer zeker aan te raden. Meer info over Shin-Do>>

Gepubliceerd met toestemming Complete Handboek Reiki

Feng Shui inrichting-eettafel

Feng Shui inrichting

We vinden het belangrijk dat kennis ook echt praktisch toepasbaar is. Hier delen we dan ook graag een voorbeeld uit ons eigen leven. We hebben een eetkamer die op het westen georiënteerd is. Daar staat een houten tafel en een set paarse stoelen die we al heel lang hebben.

Ontdek-Feng-Shui

Ontdek Feng Shui: De energieke reis naar harmonie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die draait om de harmonieuze inrichting van je leefomgeving. Het streeft naar een betere stroming van energie, bekend als “chi”, door middel van onderbouwde principes, om zo welzijn, geluk en succes aan te trekken.

Reiki behandeling-foto

Het wonder van Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling is als een rustgevend en vaak diep verzachtend avontuur. Tijdens zo’n sessie ligt de ontvanger comfortabel gekleed op een massagetafel, terwijl de Reiki-beoefenaar zachte aanrakingen op specifieke delen van het lichaam toepast.

Feng Shui adviseur - Yin yang

ZOMERNIEUWS Nederlof Centrum   2023

Eindelijk is het zover! We zijn verheugd en enthousiast om onze langverwachte digitale Feng Shui Adviseur opleiding te lanceren! Met trots presenteren we jou een unieke kans om je onder te dompelen in de eeuwenoude kunst van Feng Shui!

Birgit de Heij bakfestijn winnares

Birgit de Heij wint het Sanquin Bakfestijn

Orthomoleculaire Voedings docente Birgit de Heij wint Bakfestijn!
Na ruim 200 inzendingen, duizenden stemmen en beoordeling door onze jury, kwamen op 27 juni 5 finalisten bij elkaar in het Miele Experience Center om hun traktatie te bakken en te presenteren.

Open dag Meditatieleraar opleiding

Open dag Meditatieleraar opleiding 2023

Als je interesse hebt in de opleiding Professioneel Meditatieleraar en daar nog niet voor ingeschreven staat, is er nu een ideale gelegenheid om je te oriënteren. We nodigen je van harte uit voor de open dag van onze meditatieleraar opleiding!

Foto melk - - Risico op borstkanker kan toenemen door consumptie van melk, volgens onderzoek

Risico op borstkanker kan toenemen door consumptie van melk, volgens onderzoek

Het consumeren van melk kan volgens onderzoekers van de Loma Linda University in Californië borstkanker veroorzaken. Het risico op borstkanker kan met wel 80 procent toenemen als vrouwen dagelijks twee tot drie glazen melk drinken.

Reiki tijdens de zwangerschap

Reiki tijdens de zwangerschap

Reiki tijdens de zwangerschap zou het mooiste zijn als de moeder twee keer per dag reiki zou krijgen, óf door zelfbehandeling, óf door de partner, of, beter nog, door een combinatie van beide.

Aroma diffuser

Aroma diffuser

Aroma diffusers oftewel diffusers zijn apparaten die gebruikt worden om essentiële oliën te verdampen in de lucht. Op die manier kunnen de geuren en eigenschappen van de oliën verspreid worden en zo hun therapeutische werking hebben. Want wat ademen we nu eigelijk in?

Reiki cursussen

Reiki cursussen

Onze Reiki cursussen zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in Reiki en zichzelf wil ontwikkelen op spiritueel vlak. Het Nederlof centrum geeft al ruim 30 jaar cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, en de Reiki cursus is hier een belangrijk onderdeel van.

reiki-bij-fibromyalgie

Reiki bij fibromyalgie

Uit onderzoek van de afdeling Verpleegkunde van het academisch ziekenhuis van Istanbul in Turkije blijkt dat behandelingen met Reiki pijn, angst en welbevinden bij patiënten met fibromyalgie kunnen verbeteren.

meditatie cursus - meditatieleraar opleiding

Ontdek innerlijke rust en balans: meld je aan voor onze meditatie cursus op 10 en 11 juni 2023

Ben je op zoek naar meer innerlijke rust en balans in je leven? Dan is deze meditatie cursus op 10 en 11 juni 2023 precies wat je zoekt! Tijdens deze cursus maak je kennis met verschillende meditatietechnieken, zoals Vipassana….

Pin It on Pinterest