De genezende werking van roomboter

Over roomboter doen veel verhalen en heeft tot een aantal jaren geleden bij velen op het strafbankje gestaan. De laatste 5 jaar is het imago van roomboter al veel verbeterd, maar dat was voornamelijk door de vele nadelen en gevaren van margarine dan door kennis over roomboter zelf.

Dit gaat over de ECHTE voordelen van roomboter.

Oude kennis: Roomboter is niet gezond, met name in verband me hart- en vaatziekten. Maar wist je dat er rond 1900 vrijwel geen hart- en vaatziekten waren en de boterconsumptie (veel) hoger lag?

In de Verenigde Staten was de consumptie 9 kilo per jaar per persoon. Medio 1960 was dat gedaald tot 2 kilo per jaar per persoon. Toch linkten wetenschappers het hoge aantal hartpatiënten in 1960 aan boterconsumptie. Eigenlijk vroeg niemand  naar het wetenschappelijk bewijs. Een wetenschapper vertelde het: het zal wel waar zijn. Nu, 50 jaar later hecht mensen minder waarde aan autoriteiten, en denken vaker zelf na.

Onderwerpen:

 • Roomboter: gezond voor de schildklier en bijnieren
 • Medicijn tegen schimmels, bacteriën en virussen
 • Roomboter bevat antioxidanten
 • Vitaminen A, D, E en K
 • Verzadigde vetten in roomboter
 • Roomboter bevat linolzuur
 • Activator X in roomboter
 • Cholesterol is gezond
 • Arachidonzuur
 • Roomboter is echt gezonder dan margarine
 • Waarom geeft roomboter toch schuldgevoel?

Roomboter: gezond voor de schildklier en bijnier

Boter is een natuurlijk product. Het bestaat uit de vetten die in melk zitten. Boter is nagenoeg vrij van lactose (net 100%). Mensen met een lactose-allergie kunnen zelfs roomboter eten. Er zitten allerlei gezonde stoffen in boter, Het bevat veel vitamine A. Deze vitamine is goed voor het hele lichaam en met name voor de schildklier en de bijnier. Wanneer u last heeft van een van deze beide en u eet margarine dan is het goed voor uw gezondheid om over te stappen op roomboter.

Medicijn tegen schimmels, bacteriën en virussen

Er zit laurinezuur in roomboter. Laurinezuur werkt goed tegen allerlei schimmels, virussen en bacteriën. Het is onder andere een effectief geneesmiddel tegen candida schimmelinfecties. Daarnaast werkt het tegen de volgende bacteriën en virussen: hiv, cytomegalovirus, Herpes simplex, ringworm, Candida albicans, Helicobacter pylori, Propionibacterium acnes ( oorzaak acne) , Staphylococcus epidermidis, en Staphylococcus aureus.

Roomboter bevat antioxidanten

Antioxidanten zitten in allerlei voedingsmiddelen zoals groente, fruit en groene thee. De moderne mens loopt helemaal weg met groene thee vanwege de antioxidanten die erin zitten. Dat is zeker waar, maar men vergeet soms dat in roomboter ook gewoon antioxidanten zitten die bijvoorbeeld de aders waardoor het bloed stroomt elastischer maken. Vrije radicalen worden niet alleen uitgeschakeld door het nuttigen van groente, fruit en thee maar ook door het eten van roomboter. Vrije radicalen kunnen allerlei schade aanrichten aan cellen en DNA. Te grote celschade en DNA-schade kan leiden tot tumorvorming. Roomboter eten werkt dan ook preventief tegen kanker.

Boterproducent

De vitaminen A, D, E en K

Roomboter bevat net alles ruime hoeveelheden vitamine A, maar ook veel vitamine D, E en vitamine K. Het mineraal seleen komt in ruime mate in roomboter voor. Roomboter is hiermee een rijke bron aan vitaminen. Vitamine D zit maar in weinig plantaardige voeding dus het kan voor vegetariërs geen kwaad roomboter te eten. Vitamine D bevordert de opname van calcium.

Verzadigde vetten in roomboter

Roomboter zit vol met verzadigde vetten. De wetenschap is er nog niet over uit of deze verzadigde vetten gezond of ongezond zijn. Sommige wetenschappers zeggen dat ze kanker bestrijden, anderen dat ze juist kanker veroorzaken. Het wordt dan ook tijd dat men onderscheid gaat maken tussen verzadigde vetten die op industriële wijze uit plantaardige producten worden verkregen en verzadigde vetten uit dierlijk vet in de vorm van roomboter. De melk waaruit roomboter wordt gewonnen is bedoeld om aan jonge dieren te geven en moeder natuur kan het toch eenvoudigweg niet van slechte stoffen hebben voorzien? Het vermoeden rijst dat industriéle producten tot kanker leiden en roomboter juist kanker bestrijdt.

Roomboter bevat linolzuur

Bedrijven pronken vaak met margarine, industriële, linolzuur bevattende nepboter. Deze linolzuur is lang zo gezond niet als de natuurlijk ontstane linolzuur in roomboter. Natuurlijke linolzuur zorgt ervoor dat de vetverbranding wordt bevordert! Dat betekent dus dat roomboter overgewicht te lijf gaat. Dat is goed nieuws voor mensen die houden van roomboter maar de reclames voor andere soorten nepboter zijn gaan geloven. (en zelfs zijn weg heeft gevonden naar het Nederlands onderwijssysteem want ook die voorlichting voor leerlingen en studenten is verre van neutraal of waar)

Activator X in roomboter

Activator X is een ‘nieuwe’ vitamine die nog niet officieel is maar waarvan wel de werking bekend is. De stof beschermt tegen gaatjes in je tanden, zorgt voor een gezond hart door het tegengaan van chronische ontstekingen op celniveau, is goed voor de schildklier en zorgt ervoor dat kinderen normaal groeien. Bovendien stimuleert deze unieke stof de opname van mineralen in het lichaam.

Cholesterol is gezond…

De Mythe dat cholesterol leidt tot hart- en vaatziekten, wordt door Nederlandse commerciéle instituten hardnekkig in stand gehouden. Niet cholesterol is verantwoordelijk voor aderverkalking maar geoxideerde (bedorven, oude) cholesterol. Dat betekent dat je veel antioxidanten moet binnen krijgen om hart- en vaatproblemen te voorkomen. Cholesterol staat vaak in kwaad daglicht maar dat is onterecht. De hersenen bestaan voor een groot deel uit cholesterol. Vooral voor een goede hersenontwikkeling bij kinderen is het verstandig roomboter te eten in plaats van de nepboter die grote fabrikanten menen te moeten aanprijzen. Behalve dat cholesterol onontbeerlijk is voor de aanmaak van hersencellen is het nodig voor een gezonde werking van het zenuwstelsel.

Arachidonzuur in roomboter

Een andere manier waarop roomboter goed is voor de hersenen is omdat het Arachidonzuur bevat. Dit zuur behoort tot de essentiële vetten. Het is aanwezig in celmembramen. Arachidonzuur is een omega 6-vetzuur en het helpt het hart mee om hartinfarcten te voorkomen. Dat is een wetenschappelijk feit dat volkomen tegen de vaak gehoorde praatjes ingaat dat roomboter slecht voor het hart zou zijn.

Brood en boter

Er zijn allerlei wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat mensen die roomboter eten veel minder hartaanvallen krijgen. Zo is er een onderzoek wat heeft geconstateerd dat als mensen roken en drinken het risico op een hartinfarct niet groter is dan niet rokers, als als men dit tegelijk doet met het eten van roomboter. (dit is geen advies…) Margarine daarentegen is juist wel een grote veroorzaker van hartinfarcten, zo hebben onafhankelijke wetenschappers ontdekt.

Waarom hebben we dan soms toch een schuldgevoel als we roomboter nuttigen?

Wetenschappelijk gezien is roomboter veel gezonder dan de margarine van voedselfabrikanten. Het grootste verschil zit in de reclame. Daardoor is een mening vastgezet in het brein dat roomboter slecht is. Dit is een het gevolg van het werk van goed opgeleide marketing specialisten en een overheid die soms wat slaapt…

 

Bronnen

 • http://wholehealthsource.blogspot.nl/2008/06/activator-x.html
 • http://wholehealthsource.blogspot.nl/2009/10/butter-vs-margarine-showdown.html
 • http://bodyecology.com/articles/activator_x.php
 • http://bodyecology.com/articles/benefits_of_real_butter.php

Categorieën

Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het...

Nieuwsbrief Coronavirus – maart 2020

Nieuwsbrief maart 2020  Dit keer actueel nieuws over het coronavirus (covid-19).  Het is een onderwerp dat speelt op dit moment. Zelfs mensen die het nieuws niet echt volgen zijn er van op de hoogte. Wat kan je zelf doen, wat niet en in hoeverre zijn er...