Dagelijks meer staan en bewegen, bijvoorbeeld door te slenteren, is beter voor je gezondheid dan een uur intensief sporten.

Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Maastricht.
„De Nederlandse beweegnorm, die inhoudt dat je elke dag een half uur intensief moet bewegen, blijkt dus onjuist”, aldus hoofddocent Hans Savelberg.

Beweging en calorieverbruik:
Laagintensief, alledaags bewegen zoals staan, slenteren, wandelen en fietsen verkleint het risico op suikerziekte en hart- en vaatziekten veel meer dan een uur per dag sporten. Wel moet het calorieverbruik bij beide vormen dan ongeveer aan elkaar gelijk zijn.

Savelberg stelde in zijn onderzoek drie bewegingsprogramma’s op voor gezonde studenten.
– In het eerste programma moesten zij 14 uur per dag zitten, 2 uur lopen en 8 uur slapen.
– In het tweede werd 1 uur zittijd verruild voor intensieve beweging.
– In het derde werd 6 uur zitten ingewisseld voor 4 uur lopen en 2 uur staan.
Het laatstgenoemde slenterprogramma leidde tot een aanzienlijke verbetering van de bloedwaarden ten opzichte van de andere programma’s.

Dit geeft een heel ander imago aan citytrips en geeft zelfs de de shopper een legitieme gezondheids-claim…

Categorieën

Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het...

Nieuwsbrief Coronavirus – maart 2020

Nieuwsbrief maart 2020  Dit keer actueel nieuws over het coronavirus (covid-19).  Het is een onderwerp dat speelt op dit moment. Zelfs mensen die het nieuws niet echt volgen zijn er van op de hoogte. Wat kan je zelf doen, wat niet en in hoeverre zijn er...