Supplementen als medicijn bij het bestrijden van virale RNA-infecties.

noot: Corona is een RNA gebaseerd virus

Volgens een studie gepubliceerd in ‘Progress in Cardiovascular Disease’ heeft spirulina een geweldig potentieel bij het bestrijden van virale RNA-infecties.

Spirulina (in hoge hoeveelheden) blijkt de type 1 interferonreactie van het lichaam te versterken om virale RNA-infecties te bestrijden, inclusief het coronavirus. 

In de publicatie verklaren de onderzoekers het mechanisme waarmee een spirulina-component genaamd phycocyanobilin (PCB) bilirubine nabootst, waardoor het de ‘NAPDH-oxidase-remmende activiteit’ nabootst, wat betekent dat het een belangrijk fysiologisch mechanisme blokkeert dat door RNA-virussen wordt gebruikt om in het menselijk lichaam te repliceren.

De studie heeft niet alleen gekeken naar Spirulina, maar naar meerdere stoffen. 

Hier een overzicht van de stoffen die helpen in het bestrijden van virale RNA-infecties waaronder alle coronavirussen.

 • N-acetylcysteïne (NAC) – blijkt influenza te verminderen en de glutathionproductie te stimuleren
 • Ferulinezuur / natriumferulaat – kan TLR7 activeren om de productie van type 1 interferon te stimuleren
 • Lipioc zuur 
 • Sulforaphane (van kruisbloemige groenten)
 • Selenium – wanneer mensen een tekort hebben aan dit mineraal, repliceren virussen sneller
 • Glucosamine – kan een pad blokkeren dat door virussen wordt gebruikt om te repliceren (activering van MAVS) – Deze opvallende nieuwe bevinding wijst volgens het onderzoek op de mogelijkheid dat suppletie met hoge doses glucosamine de preventie en beheersing van RNA-virusinfecties kan helpen.
 • Betaglucanen – stimuleert de immuunrespons tegen virussen
 • Zink – ondersteunt de effectieve functie en proliferatie van verschillende immuuncellen, kan de mortaliteit volgens eerdere klinische studies met 27% verminderen.
 • Vlierbessen – extracten van vlierbessen in het bijzonder zijn aanzienlijk klinisch geëvalueerd en blijken symptomatisch gunstig te zijn bij griep en verkoudheid in het algemeen.

Conclusie van de studie

Toediening van spirulina (of een spirulina-extract verrijkt met PCB), een fase 2-inductor (zoals ferulazuur, liponzuur of sulforafaan), N-acetylcysteïne, selenium en hooggedoseerde glucosamine, in voldoende mate gedoseerd, kgeeft de verwachting dat ze RNA-virusinfecties helpen voorkomen en beheersen door de signaalfuncties van TLR7 en MAVS te versterken bij het oproepen van type 1-interferonproductie.

Doses aanbevolen door de studie:

 • Ferulinezuur: 500-1.000 mg
 • Liponzuur: 1.200 – 1.800 mg (in plaats van ferulazuur)
 • Spirulina: 15 g (of 100 mg PCB, wat een extract is)
 • N-Acetylcysteïne: 1.200 – 1.800 mg
 • Selenium: 50-100 mcg
 • Glucosamine: 3.000 mg of meer
 • Zink: 30-50 mg
 • Gist Beta-Glucan: 250-500 mg
 • Vlierbes: 600-1.500 mg

Noot: hou in de gaten dat het bij sommige supplementen gaat om grammen, wat bij spirulina bijvoorbeeld vaak betekent 30 capsules per dag, en bij andere supplementen om mg of mcg.

Eindwoord:

Het is belangrijk op te merken overheidsinstanties vaak geneesmiddelen en (niet-bestaande) vaccins stimuleert of nastreeft in plaats van mensen aan te moedigen nutraceuticals te gebruiken die nu beschikbaar zijn. Vanwege deze totale onwil of gebrek aan kennis om potentiële antivirale stoffen aan te bevelen die nu veilig, betaalbaar en beschikbaar zijn, laten deze instanties het virus versneld repliceren en verspreiden, in plaats van de gezondheid van het publiek ondersteunen.

Disclaimer: dit artikel is niet bedoeld om te beweren dat een van deze stoffen coronavirusinfecties behandelt, voorkomt of geneest. Dit zijn kandidaten die worden onderzocht op hun potentieel. Momenteel is er geen medicijn, geen vaccin, geen kruid, geen molecuul op de planeet waarvan is wetenschappelijk bewezen dat het coronavirusinfecties behandelt.

Bronnen voor als je het zelf wilt nalezen:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0033062020300372?via%3Dihub

Meer informatie over spirulina 

https://spirulina.news

Categorieën

Anderhalve meter

Anderhalve meter 18 juni 2020  door Anna Kruyswijk-van der Heijden Toen ik half mei boodschappen deed in de plaatselijke natuurvoedingszaak en daar mijn zusje tegenkwam, omarmden wij elkaar spontaan, zoals we altijd doen. De woedende blikken die ons door enkele...

Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het...

Website aangepast

Onze website is de laatste twee weken aangepast. Wat begon als een kleine aanpassing is uiteindelijk qua indeling en uiterlijk een stuk efficiënter geworden. Het topmenu is vervallen en geïntegreerd in het hoofdmenu. Als je iets zoekt: de hoofdmenu structuur is...