Pindakaas bestaat voor maar liefst 55% uit vet, waardoor het veel calorieën bevat. Toch heeft pindakaas een gunstige werking op het cholesterolgehalte in het bloed. Het bevat namelijk met name onverzadigde vetzuren en maar weinig verzadigde vetzuren . Pindakaas bevat geen transvetzuren .
De onverzadigde vetzuren leiden tot een stijging van het HDL-cholesterol en een daling van het LDL-cholesterol . Hierdoor zal het bloedvat minder snel dichtslibben en zal de kans op een hartinfarct of herseninfarct minder groot zijn.

Categorieën

Gefrituurd eten is niet perse slecht

Gefrituurd eten is niet altijd slecht. Velen denken van wel, maar gefrituurd eten blijkt niet slecht te zijn voor hart- en bloedvaten. Hierbij gaan de onderzoekers er (voorlopig) wel vanuit dat je olijf- of zonnebloemolie gebruikt voor het frituren. Dat schrijven...

Complementaire therapie in de praktijk – onderzoek

Complementaire therapie in de praktijk - onderzoek Een onderzoek op basis van meerdere methodes van healing, verschillende bevolkingsgroepen, gezondheidsproblemen en wel of geen eerdere ervaring met healing. Artikel door: Emmylou Rahtz Intro: Engels Taal artikel...

Brochure Biologika master is beschikbaar

Brochure Biologika Master - De Nieuwe Medicina is beschikbaar! De download versie van de brochure over de opleiding tot Master in Biologika - De Nieuwe Medicina is per heden beschikbaar. Download: Klik