Voeten van vrouw verraden verliefdheid


AMSTERDAM – De voeten van vrouwen verraden of ze hun gesprekspartner aantrekkelijk vinden. Dat beweert een wetenschapper aan de universiteit van Manchester in een nieuwe studie.

© ANP
Psycholoog Geoffrey Beattie bestudeerde tientallen onderzoeken naar de bewegingen die mensen met hun voeten maken tijdens interacties met anderen. Hij kwam tot de conclusie dat vooral vrouwen vaak met hun voeten verraden of ze zich aangetrokken voelen tot hun gesprekspartner.
Als een vrouw haar voeten van zich af beweegt terwijl ze lacht, zou dat er op wijzen dat ze zich aangetrokken voelt tot de persoon waarmee ze praat.

Wanneer ze haar benen kruist of onder haar lichaam houdt, suggereert dat volgens Beattie dat ze haar gesprekspartner seksueel gezien niet interessant vindt. Dat meldt de Britse krant The Daily Telegraph.

Feedback
Volgens hoofdonderzoeker Beattie is het letten op voetbewegingen een van de meest eenvoudige manieren om een inkijkje te krijgen in iemands gedachten.
“Het samenvoegen van deze onderzoeken is een revelatie”, aldus Beattie. “Onze voeten verraden onze gedachten waarschijnlijk vaak, omdat het gaat om een lichaamsdeel waar we nauwelijks feedback van krijgen. De meeste mensen zijn zich nauwelijks bewust van de bewegingen die ze met hun voeten maken.”

Krachtig signaal
“Als een vrouw haar voeten beweegt, terwijl ze lacht, is dat een van de krachtigste signalen dat ze je leuk vindt”, aldus Beattie.
Uit de studie blijkt echter dat er geen verband is tussen de voetbewegingen van mannen en de seksuele aantrekkingskracht die ze voelen voor hun gesprekspartners. Wel zouden mannen hun voeten – net als vrouwen – vaak onnatuurlijk stil houden als ze liegen.

Categorieën

Maatregelen RIVM per 2 februari 2021

We hebben allemaal, gaan we vanuit, meegekregen wat de nieuwe maatregelen zijn die in ieder geval tot begin maart gaan duren. Heel in het kort komen die er op neer dat er ongeveer niets mag, behalve dat een deel van de kinderen naar school mag. Het laatste nieuw De...

Covid update 12 januari 2021

Maatregelen van de overheid per 12 januari 2021 Het kabinet heeft besloten om alsnog de contact-beperking te verlengen tot 09-02-2021.Alle bedrijven en instanties die niet strict noodzakelijk zijn qua dagelijkse behoeften moeten tijdelijk hun diensten opschorten. Het...

Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het...