Vragen Opleiding Reiki Practitioner

Over de opleiding en vereisten voor deelname
Over Nederlof CentrumContact

Moet er ook tijd zitten tussen Reiki 2 en de Reiki Practitioner opleiding?

Tussen de reiki 1 cursus en de Reiki 2 cursus dient inderdaad een periode te zitten van minimaal 90 dagen. Tussen de Reiki 2 initiatie en het beginnen met de Reiki Practitioner opleiding hoeft wat dat betreft geen tijd te zitten. (het is natuurlijk altijd handig als je eerst tijd hebt gehad te oefenen)

Ik heb een bericht gehad dat mijn Reiki beoefening niet goed genoeg is

Dat is spijtig. Zowel op persoonlijk vlak als vanuit het Nederlof Centrum gezien hadden we je natuurlijk veel liever toegelaten tot de opleiding. We zijn als instituut echter verantwoordelijk voor een bepaald niveau, een niveau die ook van ons en later van jou verwacht wordt. Daar staan we om bekend en dat mag men onderwijl ook van ons verwachten. We zijn daar trots op.

Dat wil zeggen dat we kijken waar je qua scholing in de laatste Reiki-graad vandaan komt, en vooral wat het les-niveau van die betreffende Reiki-master is.

Reiki 2 upgrade

Nederlof Centrum / Reiki-Instituut geeft je de mogelijkheid om de Reiki 2 upgrade te volgen. Dat is de volledige Reiki 2 cursus, inclusief de initiatie en het vervolg dagdeel, met een korting van ongeveer € 125,- (dat kan variëren) op basis van je eerdere reiki 2 cursus. Deze optie kom je vanzelf tegen als je het aanmeldingsformulier invult en bij inschrijving Reiki Practitioner de vraag over de vooropleiding beantwoord.

Ter geruststelling: als je dit leest en door een van de Reiki masters van Nederlof Centrum / Reiki-Instituut bent ingewijd zit je per definitie 100% goed. Dan mag je de opleiding zo-wie-zo volgen.

Reiki 2 opnieuw bijwonen (opfrissen)

Hierbij gaan we er vanuit dat je Reiki inwijding voldoet aan de eisen om deel te nemen aan de RP opleiding, anders is de uitleg over de upgrade van toepassing.

Bij Vragen, afdeling Reiki staat een uitleg over het opnieuw bijwonen van een Reiki 2 cursus:

  • als je de Reiki 2 cursus bij Nederlof Centrum gevolgd hebt
  • als je de Reiki 2 cursus elders gevolgd hebt

Maakt het echt niet uit in welke volgorde ik de opleiding volg?

Je kunt echt met elk blok beginnen. Dat is geen toeval; de opleiding is zo opgezet. Elk blok is een compleet en afgerond geheel, waardoor je echt elk blok kunt starten.

Ik ben anders geschoold, wil de RP opleiding volgen en hoorde over de 2e graad upgrade mogelijkheid

Nederlof Centrum staat bekend om het niveau van Reiki-beoefening en dat is iets waar we trots op zijn. Tegelijkertijd wordt Reiki op diverse manieren onderwezen, dat realiseren we ons. Omdat je na het volgen van de Reiki Practitioner opleiding echt een professional bent en men daardoor ook een bepaalde verwachting van je heeft heeft qua reiki beoefening, hebben we een morele en praktische verplichting om de hoge normen te handhaven en te bewaken.

Als je de 2e graad hebt gevolgd bij een master die ook lid is van Reiki Ryoho, de Reiki Alliance of de NVRM, is de kans meer dan groot dat je gewoon voldoet aan die normen.

Als je cursus niet aan elke van de volgend onderdelen voldoet, raden we de upgrade Reiki 2 aan.

  1. Cursusduur: minimaal 1,5 dag
  2. Gevolgd minimaal 90 dagen na de 2e graad
  3. De Reikimaster ook zelf ingewijd door iemand die het niveau heeft van Reiki Ryoho, Reiki Alliance of NVRM
  4. Je hebt geleerd hoe de mentale positie werkt en hoe je werkt aan blokkades
  5. Cursuskosten minimaal 500,-

(dit zijn de minimale eisen waaraan een 2e graad dient te voldoen, anders raden we je aan gebruik te maken van ons upgrade aanbod)

Reiki 2 upgrade

Nederlof Centrum / Reiki-Instituut geeft de mogelijkheid om de Reiki 2 upgrade te volgen. Dat is de volledige Reiki 2 cursus, inclusief de initiatie en het vervolg dagdeel, met een korting van ongeveer € 125,- (dat kan variëren) op basis van je eerdere reiki 2 cursus. Deze optie kom je vanzelf tegen als je het aanmeldingsformulier invult en bij inschrijving Reiki Practitioner de vraag over de vooropleiding invult.

Vraag student:

Wat is de reden dat mijn Reiki 2 voortraject niet voldoet? Ik ben ingeleid in Reiki 2 volgens hetzelfde Reiki Ryoho systeem. Dan word ik dus tijdens de upgrade nog een keer ingewijd? Kan dat, is dat nodig?
 
Antwoord:
Dan zijn onderwerpen die we eigenlijk trachten te vermijden…
Ja, een tweede inwijding is niet nodig, als de inwijder zou inwijden in hetzelfde…
Er zit echt een daadwerkelijk verschil in. We hebben al jaren ervaring met mensen die opnieuw een initiatie ondergaan, ook reikimasters die besluiten een echte opleiding te ondergaan i.p.v. een ander traject die ze ook hebben gevolgd en de ervaring is steeds hetzelfde: er is een echt verschil.
P.S.: de namen Usui Shiki Ryoho, Usui Systeem en Reiki Ryoho worden soms onterecht gebruikt (niet persé bewust overigens).

 

Pin It on Pinterest