Zomer, zon, zout, gezonde ionen en vernieuwing!

  • Nederlof Centrum heeft een totaal nieuwe website
  • Bereken je studie-uren nu zelf voor het Paramedisch natuurgeneeskundig traject
  • Eindtoets medische basiskennis vaak vervallen (verademing voor velen)
  • Er komt een upgrade aan voor de studenten die medisch schriftelijk hebben gevolgd of volgen
  • Aurahealing informatie en de lijst van erkende aurahealers nu samen op een website
  • Een verantwoorde frisdrank, eindelijk
  • Minder rimpels (en minder zorgen) door communicatie met viervoeters

Nederlof Centrum een totaal nieuwe site

De site www.nederlofcentrum.nl is niet alleen wat vernieuwd, opgefrist of aangepast maar echt helemaal nieuw.
Het was ook tijd, vonden we zelf.
Alles is makkelijker vindbaar, de menustructuur is gelukkig herkenbaar gebleven, De structuur is het zelfde gebleven, alleen de locatie van ‘inloggen studenten’ is nu rechtsboven, evenals ‘contact’. Daarnaast zijn de televisie uitzendingen veel beter te vinden evenals de artikelen over reiki, aurahealing en meer. Alles werkt makkelijk en het oogt helderder en wat ons betreft geheel van deze tijd. Daarnaast werkt de site nu ook perfect op de iPad, andere tablets en smartphones. Zelf zijn we er heel blij mee.

Brochures meteen in te zien

Alle brochures zijn nu direct in te zien op de site. Klik en je krijgt het meteen te zien.
En bij elke cursus of opleiding kan je nu de digitale brochure opvragen en die heb je dan ook echt binnen enkele minuten in je mailbox. Om te bekijken maar ook om te downloaden als pdf.

Een Paramedische verademing

De site waar je alles kan vinden over de beroepsopleiding / upgrade als Paramedisch natuurgeneeskundige (je weet vast dat al onze opleidingen geaccrediteerd zijn…) is nu geïntegreerd in de site van Nederlof centrum en aanzienlijk beter;
– je kunt nu zelf je studie-uren berekenen met de studie-uren calculator
– bij aanmelden worden meteen de aanvullende vragen weergegeven
– de informatie over de werkvormen en de 5 pijlers is nu duidelijker en ook makkelijker te vinden

Nieuws Nederlof nu op de site zelf

Nu is de nieuwssite ook geheel geïntegreerd in de site, dus je kunt rechtstreeks naar Nieuws maar je kunt ook de zoekfunctie gebruiken (de zoekfunctie is ook nieuw)

Paramedisch medische basiskennis mag weer (nog) schriftelijk

De eisen van de zorgverzekeraars zijn sinds medio vorige jaar duidelijk. Medische basiskennis mag je op 2 verschillende niveaus behalen. Eigenlijk zijn er bijvoorbeeld bij de BATC beroepsorganisatie 4 niveau’s maar Nederlof centrum kiest ervoor alleen de twee echt serieuze niveaus te onderwijzen. Namelijk de niveaus die leiden tot vergoedingen van consulten en waar je ook door kunt studeren als je daar voor kiest.
Daarom bieden we altijd twee verschillende niveau Medische basiskennis aan:
  1. geheel schriftelijk. Voordelen zijn betaalbaarheid, in je eigen tijd en thuis en toch nog steeds hbo-niveau accreditatie
  2. schriftelijk deel en een groot praktijkdeel. De voordelen zijn bijwonen van praktijkdagen, nadeel is meer tijd, hogere kosten. Het certificering niveau is HBO+ (plato conform)

Van Medisch HBO naar HBO+

Als je de opleiding Medische basiskennis op HBO niveau volgt, hebt gevolgd of gaat volgen is er goed nieuws. Sinds juni vorig jaar zijn we er mee bezig en het is nu 95% zeker dat er eind dit jaar een module komt waarmee je naar wens de stap kunt maken van hbo naar hbo+ (plato) niveau. Als je geen natuurgeneeskundige bent of wilt zijn zegt dat je weinig, maar voor een aantal maakt dit hèt verschil. Zodra dit beschikbaar is ontvang je daar nieuws over en staat het ook op de website.

Aurahealing, informatie en afgestudeerden samen

Nog wel bereikbaar op hun eigen domein (aurahealing.nl of aurahealers.nl) zijn ze nu samen op een site te vinden. Logisch eigenlijk en veel overzichtelijker.

Gezond & fris de zomer door

Op warme dagen heeft menigeen een onverzadigbare trek in frisdrank, echte heerlijke verfrissende bubbeltjes. Nu heeft dat flinke nadelen, voornamelijk voor je tanden en je gewicht en daarnaast ook voor de triglyceriden en daarmee je cholesterol. De schuld gaat meestal naar de suiker, en wat andere ongezonde ingrediënten. Light-producten doen je lijn ook geen goed (15 onderzoeken, samengevat door Professor Swithers, van de Universiteit in Indiana, USA) en leiden zelfs tot nog meer gewichtstoename. Maar, dit is een artikel dat je goedgemutst achterlaat: er is een frisdrank, met de echte bubbeltjes in een aantal smaken van het merk Holy Soda. Niet alleen de naam laat een glimlach achter maar ook de ingrediënten: Echt bronwater met prik, 30% fruit en de enige gezonde zoetstof stevia (van een plantje). Op het koolzuur na (niet zo goed voor je glazuur) zijn de ingrediënten o.k.
Frisdrank blijft natuurlijk iets wat je niet tot een echte gezond of essentiel voedingsmiddel kunt rekenen, maar Holy Soda kan je in elke geval zonder schuldgevoel tot je nemen op een zomerse dag.

Zorgeloos en minder rimpels na de zomer

De boodschap is niet dat rimpels niet o.k. zijn maar wel dat rimpels soms een teken zijn van zorgen, spanning, boosheid en andere gevoelens en emoties. En dat is minder goed voor je natuurlijk. Nu heb je daar na een heerlijk ontspannen zomer misschien al wat minder last van, maar Jessica Wu, de beroemde dermatoloog van de sterren heeft ontdekt dat huisdieren rimpels kunnen voorkomen. Met name de viervoeters!
Uit een studie van de Amerikaanse dermatoloog is gebleken dat mensen met een huisdier meer ontspannen zijn. Vooral het communiceren (dus praten..) met je huisdier zou een rustgevend effect hebben.Deze ontspannen levenshouding heeft dan weer een positief effect op de huid, omdat daadwerkelijk ontspannen de rimpelvorming vermindert. De bloeddruk van de onderzochte mensen zou ook aanzienlijk dalen door contact met een huisdier terwijl een gesprek met andere mensen dit effect niet heeft. Naast ontspanning bleek dat contact met het huisdier ook een meer relaxte gezichtsuitdrukking oplevert, vooral rondom de ogen (kraaienpootjes) was dit volgens de dermatoloog duidelijk te merken. Het hebben van een huisdier kan volgens Wu daardoor bijvoorbeeld de vorming van kraaienpootjes terugdringen. Daarnaast bleek dat mensen met huisdieren minder vaak een bezoek aan de huisarts brengen. Bron: het Amerikaanse Glamour.

Heerlijke zomer en daarna

We wensen je een heerlijke verdere zomer
Sunny Nederlof & Bas Buis
www.nederlofcentrum.nl

Categorieën

We zijn open!

We zijn open! De cursussen en opleidingen zijn gewoon te volgen. Zowel het KTNO als Rijksoverheid en NRTO geven aan dat het kan en mag! Groepen Er is toestemming tot maximaal 30 personen. Nederlof Centrum heeft ervoor gekozen om de groepen een stuk kleiner te houden....

Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het...

Website aangepast

Onze website is de laatste twee weken aangepast. Wat begon als een kleine aanpassing is uiteindelijk qua indeling en uiterlijk een stuk efficiënter geworden. Het topmenu is vervallen en geïntegreerd in het hoofdmenu. Als je iets zoekt: de hoofdmenu structuur is...