Reiki 1 cursus

1e graad cursus Usui Shiki Ryoho Reiki – Sho Den
Reiki is een van oorsprong Japanse heelkunst en kent 3 graden. Elke graad staat voor een bepaald Reiki niveau van kracht, kunnen en ervaren. De 1e graad Reiki cursus is geheel compleet. Na de 1e graad reiki cursus ben je in staat de reiki energie onbeperkt door te geven - zonder dat het jou energie kost. Ook kun je na de reikicursus jezelf behandelen.
AanmeldenBrochure
Duur: 2 dagen
Volgende groep start op: 03-04 sept 2022
}
Tijden: 10.30 - 17.00 uur
Locatie: Almere
Over de Reiki 1 cursus

Reiki is een van oorsprong Japanse heelkunst en kent 3 graden. Elke graad staat voor een bepaald Reiki niveau van kracht, kunnen en ervaren. De 1e graad Reiki cursus is geheel compleet. Na de 1e graad reiki cursus ben je in staat de reiki energie onbeperkt door te geven – zonder dat het jou energie kost. Ook kun je na de reikicursus jezelf behandelen.

Reiki en spiritualiteit
Reiki brengt een proces van innerlijke groei en heling op gang. Reiki brengt balans, ruimt blokkades op en activeert het zelfhelende vermogen van ons prachtig systeem. Reiki geeft je meer energie – ook omdat opgeloste gedachtenpatronen je geen energie meer kosten.

Reiki is een liefdevolle manier van helen, heelwording door handoplegging. Reiki kun je zien als een prachtig soort gereedschap. Het is een behandelwijze voor lichaam en geest samen, dus zowel voor lichamelijke klachten als voor de heelwording van ons hele wezen. Dan verkrijg je het vermogen reiki-kanaal te zijn onder andere door enkele initiaties tijdens een Reiki cursus. Lees verder op Reiki informatie.

Wat kan je in de Reiki Cursus (dus de eerste graad) verwachten?

 • De Reiki cursus kent twee lesdagen
 • Je wordt tijdens de Reiki cursus in vier keer ‘afgestemd’ op de Reiki energie. Een ander woord is ook wel ‘geïnitieerd’. Deze initiaties worden verdeeld over 4 dagdelen tijdens de weekendcursus.
 • Tijdens de Reiki cursus krijg je het vermogen de helende Reiki energie te gebruiken voor jezelf en voor anderen.
 • Je leert de basisposities om jezelf te behandelen en de posities om anderen een Reiki behandeling te geven.
 • Tijdens de Reiki cursus wordt uitgebreid uitgelegd wat Reiki is en vooral wat het voor je kan doen.
 • Ook de geschiedenis van Reiki wordt behandeld en uiteraard is er tijdens de Reiki cursus de gelegenheid te behandelen en krijg je de kans behandeld te worden.
 • De Reiki cursus wordt afgesloten met een erkend certificaat.
 • 3 maanden (of langer) na het volgen van deze 1e graad Reiki cursus kun je de Reiki 2 Cursus volgen.

reiki teken schilderij 3idraw - - Reiki 1 cursus

Reiki is een oorspronkelijk Japanse helingswijze middels handoplegging en het werken met energie

Het woord Reiki is de Japanse naam van de energie waarmee in de Usui Shiki Ryoho methode gewerkt wordt. In de loop der jaren word het woord Reiki ook gebruikt als aanduiding van de methode zelf. Reiki zorgt voor evenwicht op meerdere niveau’s. Dat is dan ook precies wat je doet tijdens een Reiki behandeling; je voegt energie toe, brengt het geheel in balans. Daardoor is lichaam en geest in staat te helen. Helen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Reiki cursus bij Nederlof Centrum

Net zoals iedere artiest of auteur een andere kijk heeft op bepaalde onderwerpen, zo is elke Reiki Master ook uniek. Hij of zij werkt op het niveau dat hij of zij bereikt heeft in de loop van de jaren. Dat is het niveau dat ze mee kunnen geven aan hun studenten. Nederlof Centrum geeft al 30 jaar les in Reiki en geeft de kennis door die zij rechtstreeks van Phyllis Furumoto hebben gekregen. Onze docenten zijn aangesloten bij erkend instituut Reiki Ryoho.

Kennis vanuit de bron

De Reikimasters van het Nederlof Centrum / Reiki-Instituut zijn wat dat betreft een geruststelling; hun ervaring en kennis komt rechtstreeks van Phyllis Furumoto. Dat is belangrijk, want de eerste graad reiki cursus doe je normaal gesproken maar één keer in je leven. Een Reiki cursus volgen is een prachtig cadeau geven aan jezelf! 

Locaties Reiki cursus

De reiki 1 cursus van het Reiki-Instituut kun je volgen in Amsterdam en Almere.

De oprichters van Nederlof Centrum zijn ook de schrijvers van het bekende Reiki boek

Hun schat aan ervarig met deze Japanse heelmethode delen zij ook met je middels het boek Het Complete Handboek Reiki. Meer weten? Lees het Complete Handboek Reiki.

De media over Nederlof Centrum, vroeger en nu

Bij pers tv of onderin kun je tv-uitzendingen bekijken over onze reiki cursussen (van RTL en Veronica).

Data Reiki 1 cursus

03-04 sept2022Almere
01-02 okt2022Almere
26-27 nov2022Amsterdam

Kosten

Kosten € 300,-
inclusief certificaat en btw.

Onderwerpen Reiki 1 cursus

 • De reiki cursus kent twee lesdagen
 • Je wordt tijdens de reiki cursus in vier keer ‘afgestemd’ op de reiki energie. Een ander woord is ook wel ‘geïnitieerd’. Deze initiaties worden verdeeld over 4 dagdelen tijdens de weekendcursus.
 • Tijdens de Reiki cursus krijg je het vermogen de helende Reiki-energie te gebruiken voor jezelf en voor anderen.
 • Je leert de basisposities om jezelf te behandelen en de posities om anderen een reiki behandeling te geven.
 • Tijdens de Reiki cursus wordt uitgebreid uitgelegd wat reiki is en vooral wat het voor je kan doen.
 • Ook de geschiedenis van Reiki wordt behandeld en uiteraard is er tijdens de Reiki cursus de gelegenheid te behandelen en krijg je de kans behandeld te worden.
 • De Reiki cursus wordt afgesloten met een certificaat.
 • 3 maanden (of langer) na het volgen van deze 1e graad Reiki cursus kun je de Reiki 2 cursus volgen.

Voor wie?

Reiki is voor iedereen. Na een reiki cursus te hebben meegemaakt ‘heb je reiki’. Dat betekent dat je vanaf dat moment in staat bent jezelf en anderen door middel van reiki te behandelen . Reiki kun je eigenlijk alleen zelf ervaren door een reiki behandeling of door een cursus te volgen. Als je eenmaal weet en voelt wat het met je doet, zou het een gemis zijn om het vrijwillig zonder te stellen in je leven. De Reiki methode leer je niet zo zeer als wel dat je het vermogen ‘krijgt’ van iemand die daartoe in staat is. Zo iemand heet een ‘Reiki Master‘ (Reiki-leraar). De ervaren reikimasters van het instituut geven les in reiki volgens de traditie van het authentieke systeem. Dat draagt het instituut uit door het voeren van het Usui-zegel.

Erkenning

Certificaat: De Reiki cursus wordt afgesloten met erkend certificaat.

SBU: 22 uren / ECTS: 0,8

Onze Reikimasters zijn erkend door / aangesloten bij Reiki Ryoho

Erkend instituut

CAT collectief
CAT complementair
CRKBO
SNF
KTNO
Reiki Ryoho
Reiki Alliance
GRO Register

Reiki-Ryoho-aangesloten   Reiki-Alliance-erkend   KNTO accreditatie    Reiki Usui Shiki Ryoho zegel    BATC beroepsorganisatie    CRKBO register

Onze Reikimasters zijn erkend door / aangesloten bij Reiki Ryoho.

Net zoals iedere artiest of auteur een andere kijk heeft op bepaalde onderwerpen, zo is elke Reiki Master ook uniek. Hij of zij werkt op het niveau dat hij of zij bereikt heeft in de loop van de jaren. Dat is het niveau dat ze mee kunnen geven aan hun studenten. Nederlof Centrum geeft al 30 jaar les in Reiki en geeft de kennis door die zij rechtstreeks van Phyllis Furumoto hebben gekregen.

Informatie Reiki

Reiki is een oorspronkelijk Japanse helingswijze middels handoplegging en het werken met energie

Het woord Reiki is de Japanse naam van de energie waarmee in de Usui Shiki Ryoho methode gewerkt wordt. In de loop der jaren word het woord Reiki ook gebruikt als aanduiding van de methode zelf. Reiki zorgt voor evenwicht op meerdere niveau’s. Dat is dan ook precies wat je doet tijdens een Reiki behandeling; je voegt energie toe, brengt het geheel in balans. Daardoor is lichaam en geest in staat te helen. Helen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Reiki is een liefdevolle manier van helen, heelwording door handoplegging. Reiki kun je zien als een prachtig soort gereedschap. Het is een behandelwijze voor lichaam en geest samen, dus zowel voor lichamelijke klachten als voor de heelwording van ons hele wezen. Je kunt reiki zelf leren, dat is waar deze reiki informatie pagina over gaat. Dan verkrijg je het vermogen reiki-kanaal te zijn onder andere door enkele initiaties tijdens een reiki cursus.

De Reiki-methode

Mikao Usui

Reiki is een oorspronkelijk Japanse helingswijze middels handoplegging en het werken met energie.

Meer over de herkomst en geschiedenis van reiki – Usui Shiki Ryoho klik op de pijltjes >

Mikao Usui en Pupillen

Een unieke foto van Mikao Usui, de grondlegger van Reiki, met zijn pupillen.
Usui kan je vinden in de onderste rij, 7e van links.

Mikao Usui

Oude foto Mikao Usui met de Reiki principes linksboven

Gedenksteen Mikao Usui

– grondlegger Usui Shiki Ryoho Reiki

Mountain Kurama Yama

Foto van het huisje, gelegen aan de rivier, waar een bezoeker van het heilig complex zich nu nog steeds kan terugtrekken voor een meditatie. Noot: Yama wil zeggen ‘berg’)

Mountain Kurama Yama

Foto van de ingang van de tempel
Noot: Yama wil zeggen ‘berg’)

Beelden geschiedenis Reiki

Beelden van de aardbeving in Japan. Deze aardbeving wordt vaak aangehaald in de geschiedenis van Usui; waar hij mensen behandelde met Reiki en dit zijn origineel beelden van die gebeurtenis.

Beelden geschiedenis Reiki

Beelden van de aardbeving in Japan. Deze aardbeving wordt vaak aangehaald in de geschiedenis van Usui; waar hij mensen behandelde met Reiki en dit zijn origineel beelden van die gebeurtenis.

Chujiro Hayashi met Hawaii Takata

Hawayo Takata – Reiki cursus

Een foto van Hawayo Takata die een Reiki klas geeft. Wat hier ook zichtbaar is het aantal deelnemers; de klassen waren in die tijd aanzienlijk groter dan nu gebruikelijk is.

Hawayo Takata – diverse foto’s

De opvolger van Chujiro Hayashi in Usui Shiki Ryoho Reiki, zowel apart als tijdens cursussen

Publicatie Reiki in Japanse krant

(Als je op een foto klikt krijg je een grotere versie te zien)

Publicatie Reiki in Japanse krant

(Als je op een foto klikt krijg je een grotere versie te zien)

Publicatie Reiki in Japanse krant

(Als je op een foto klikt krijg je een grotere versie te zien)

Publicatie Reiki in Japanse krant

(Als je op een foto klikt krijg je een grotere versie te zien)

Certificaat Reikimaster Hawayo Takata

Reiki Gokai (reiki principes)

Admin details

wettelijke detailsreiki cursus 1
Duur cursus / opleiding:2 dagen, contactonderwijs (korter dan een jaar)
Door leraren:Leraren instituut
Kwalificatien.v.t.
Soort opleiding:niet formeel onderwijs, cursus
Vereiste vooropleiding:geen
Doelstelling:leren handoplegging reiki-methode
Studiebelasting:n.v.t.
Kosten per lesjaar:n.v.t.
Kosten totaal:€ 300,- incl. btw
Btw vrijstelling:nee
Lesmateriaal:n.v.t.
Copyright lesmateriaal:Nederlof Centrum
Eigendomsrecht lesmateriaal:Nederlof Centrum
Door student aan te schaffen:0,-
Toets of examen:nee
Indien ja, door:n.v.t.
Indien ja, kosten:n.v.t.
Herexamen mogelijk:n.v.t.
Indien ja, kosten:n.v.t.
Cursus/opleiding normen:Reiki Ryoho / Reiki Alliance
Ontheffingen:Reiki 1 bij erkende leraar
Minimaal aantal deelnemers:geen, gaat eigenlijk altijd door
Bij niet doorgaan:komt weinig voor: verplaatsing
Gemiste lesdag:inhalen, admin. kosten
Lunch / verplicht arrangement:staat bij 'locaties' en op bevestiging
Certificaat of bewijs deelname:ja, certificaat Reiki Ryoho
Opname in register:n.v.t.
Wettelijke voorwaarden:CRKBO
Aanbod is geldig tot:tot bevestiging
SBU:22 uren
ECTS:0,8

Pin It on Pinterest