Let op:

Het artikel over het coronavirus (covid-19) en supplementen waaronder spirulina, kan je HIER vinden

Vitamine C om patiënten met het coronavirus (covid-19) te behandelen

Officieel heeft nederland en Europa geen medicijn tegen het coronavirus (covid-19). De overheid van Shanghai heeft echter veel patiënten zeer succesvol behandeld en heeft nu een standaard protocol. 

Als je zoekt naar coronavirus en vitamine C, zijn veel van de topmatches reguliere verkooppunten die mensen waarschuwen dat het niets meer is dan een mythe. Maar artsen in het midden van de uitbraak kijken daar nu heel anders naar. Na succesvolle klinische proeven te hebben uitgevoerd, beveelt de regering van Shanghai, China nu officieel aan om grote hoeveelheden intraveneuze** vitamine C te gebruiken voor de behandeling van het nieuwe coronavirus, COVID-19. 

(** Intraveneus wil zeggen niet oraal maar via het bloed, dus door een professional).

De dosering die ze aanbevelen, hangt af van de ernst van de ziekte van het individu, maar varieert van 50 tot 200 milligram per kilogram lichaamsgewicht per dag. 

Dat komt neer op ongeveer 4.000 tot 16.000 *** milligram bij volwassenen. Dat blijkt uit berichten van de Nieuwsdienst Orthomoleculaire Geneeskunde.

*** dat is 4 tot 16 gram per dag 

Volgens Dr. Atsuo Yanagisawa, een expert op het gebied van intraveneuze therapie en president van het Japanese College of Intravenous Therapy, is de toedieningsmethode belangrijk omdat het effect van vitamine C tien keer groter is wanneer het via IV wordt toegediend dan via orale inname. Hij verklaarde: “Intraveneuze vitamine C is een veilige, effectieve en breedspectrum antivirale oplossing.”

Een andere deskundige die dit gevoel weergeeft, is de Chinees-Amerikaanse arts Dr. Richard Z. Cheng. Hij werkte nauw samen met Chinese medische en overheidsinstanties en hielp daar om klinische studies naar het gebruik van IV-vitamine C te vergemakkelijken.

Ondertussen legde een verklaring van het Xi’an Jiaotong University Second Hospital uit hoe hooggedoseerde vitamine C goede resultaten behaalde bij klinische toepassingen. Ze zeiden dat ze geloven dat patiënten die lijden aan ernstige longontsteking en degenen die ernstig ziek zijn, zo snel mogelijk na opname in het ziekenhuis moeten worden gestart met vitamine C-behandeling, omdat de vroege toediening van grote doses van de vitamine ontstekingsreacties kan remmen en de endotheelfunctie kan herstellen en dienen als een sterke antioxidant.

Ze stellen verder dat niet alleen een hoge dosis vitamine C de antivirale niveaus van mensen kan verbeteren, maar wat nog belangrijker is in het geval van deze ziekte, het kan acute ademhalingsproblemen en acuut longletsel voorkomen en helpen behandelen.

Een van de meest voorkomende doodsoorzaken die verband houden met coronavirus, de griep en andere luchtweginfecties is een ontstekingsreactie die bekend staat als een cytokine release syndroom (CTS). Deze reactie is zo sterk dat het het lichaam ernstig beschadigt of zelfs de dood van de patiënt veroorzaakt. Vitamine C helpt deze reactie onder controle te houden, maar houdt het op een veiliger punt voor genezing in plaats van extra schade toe te brengen.

Orale toediening:

Op dit moment wordt onderzocht wat de effecten zijn van geheel orale toediening en welke toegediende hoeveelheden daar dan bij nodig zijn.

Als je de bronnen zelf wilt lezen:

http://orthomolecular.org/resources/omns/v16n16.shtml

http://orthomolecular.org/resources/omns/v16n14.shtml

http://orthomolecular.org/resources/omns/v16n12.shtml

http://orthomolecular.org/resources/omns/v16n09.shtml

https://www.naturalnews.com/2020-03-12-shanghai-government-now-recommending-iv-vitamin-c-treating-coronavirus.html

https://www.greenmedinfo.com/substance/vitamin-c-intravenous

Categorieën

Verlichting – een prachtig bijproduct van elke opleiding

Verlichting Het begrip verlichting speelt al heel lang een grote rol in ons leven. Eerst prive, al meer dan 15 jaar voordat Nederlof Centrum ontstond. Daarna bij onze beweegredenen om Nederlof Centrum te beginnen 30 jaar geleden en nog steeds als motivatie voor het...

Website aangepast

Onze website is de laatste twee weken aangepast. Wat begon als een kleine aanpassing is uiteindelijk qua indeling en uiterlijk een stuk efficiënter geworden. Het topmenu is vervallen en geïntegreerd in het hoofdmenu. Als je iets zoekt: de hoofdmenu structuur is...

Nieuwsbrief mei 2020 – we gaan weer open

Nieuwsbrief mei 2020 Vanaf 1 juni fysiek open Hoe werkt dat, weer open Extra cursuszaal Waar is nog plek We gaan weer fysiek open Nederlof Centrum is de laatste maanden open gebleven, maar het was beperkt tot administratie, vragen, webinars verzorgen, lesdata plannen...